Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Så mycket mer än Second Hand

Var med och bidra till ett hållbart och medmänskligt samhälle både genom att möjliggöra återanvändning men också genom att bidra till Röda Korsets hjälpverksamheter i Sverige och världen.
Var med och bidra till ett hållbart och medmänskligt samhälle både genom att möjliggöra återanvändning men också genom att bidra till Röda Korsets hjälpverksamheter i Sverige och världen.

Som vår partner har ni möjlighet att ge mervärde åt anställda och främja medarbetarengagemang genom att delta i Röda Korsets kampanjer.

Engagera er för hållbarhet i flera led

I kampanjen "Så mycket mer än second hand" vill vi visa hur Röda Korsets second hand ger hopp och räddar liv, i Sverige och världen. Vi framhäver allt viktigt våra second hand-verksamheter bidrar till – från katastrofinsatser, språkträning, stöd till äldre och ofrivilligt ensamma, till återvinning av textilier och mycket mer. Genom att delta i kampanjen kan vi tillsammans lyfta fram hållbarhet ur både ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. 

Samla in kläder som gör skillnad

Med start under maj månad, fram till Världsmiljödagen den 5 juni, kan ni engagera era medarbetare i en klädinsamling till förmån för Röda Korsets secondhand-butiker. 

De kläder ni skänker omvandlas till stöd för behövande i kriser, både här hemma och utomlands. En jacka kan bli en gåva till någon som behöver den här hemma, till exempel någon som flytt hit från Ukraina och är i behov av nya kläder. Den kan också säljas i butik och på så sätt bli ett värdefullt bidrag i insatser som görs när kriser och katastrofer sker runt om i vår värld.

Exempel på vad sålda kläder i våra second hand-butiker räcker till inom hjälpverksamhet:

  • Tröja 350 kronor = Mat till en familj i en hel månad.
  • Klänning 249 kronor = Rent vatten till 300 personer.
  • Byxor 138 kronor = Hjälp av barnmorska, så fler barn och mammor kan överleva.

Genom att skänka kläder gör ni en viktig insats!

Såhär deltar ni

Klädinsamlingen håller ni själva i, och levererar sedan till någon av Röda Korsets 250 butiker runt om i landet. Här finns en lista på alla våra butiker med kontaktuppgifter.

Tänk på att det ni skänker till oss ska vara helt, rent och i säljbart skick. Vi tar emot alla typer av kläder, men också skor, leksaker och köksredskap.

Material

Inloggningsuppgifter:
Användarnamn: rkguest
Lösenord: visitor2.0

Önskar ni göra en justering av eller tillägg i materialet, kontakta er kontaktperson hos oss så hjälper vi er.

Textförslag

Interna kanaler:

Bli krisredo med Röda Korset!

En kris sker ofta utan förvarning. Ändå måste vi förbereda oss för att det osannolika eller oväntade kan hända. Den 26 september till 2 oktober är det Krisberedskapsveckan, som syftar till att öka vår motståndskraft inför samhällskriser. Tillsammans med vår partner Röda Korset vill vi uppmärksamma denna vecka, och vikten av kunskap och samverkan för ett hållbart och medmänskligt samhälle.

I detta kan du som medarbetare spela en stor roll, genom att öka din kriskunskap. Lär dig mer om första hjälpen, krisstöd och krisberedskap i Röda Korsets digitala utbildningar så kan du själv erbjuda medmänskligt stöd och praktisk hjälp vid händelse av kris. 

Genom att vara krisredo kan du bidra till att samhällets resurser i första hand går till de som behöver det allra mest. Att bli krisredo är en medmänsklig handling!

Webbkurserna finns tillgängliga november ut och finns här.

Externa kanaler och sociala medier - glöm inte att tagga Röda Korset:

En kris sker ofta utan förvarning. Ändå måste vi förbereda oss för att det osannolika eller oväntade kan hända. Tillsammans med vår partner @Röda Korset ser vi till att våra medarbetare blir krisredo, så att samhällets resurser i första hand går till de som behöver det allra mest i en kris. Att vara krisredo är en medmänsklig handling!

Är du förberedd om krisen kommer? Ta del av Röda Korsets tips om hemberedskap här: https://www.rodakorset.se/vad-vi-gor/kris-och-katastrof/krisberedskap/sa-forbereder-du-dig-for-en-kris/?utm_source=ftg-partners&utm_medium=social&utm_campaign=ftg-kampanj-krisberedskapsveckan

#tillsammansikris #krisredo #krisberedskapsveckan #RödaKorset

//

@Röda Korset agerar när kriser sker – lokalt, nationellt och internationellt. Som partner till Röda Korset är vi med och stärker samhällets motståndskraft, vilket bidrar till ett mer hållbart och medmänskligt samhälle idag och i framtiden.

Egen text: Vårt samarbete handlar om / Det är viktigt för oss för att / Läs om vårt samarbete här / XXX

#tillsammansikris #partnerskap #krisberedskapsveckan #RödaKorset

Tack för att ni vill vara med och bidra till ett hållbart och medmänskligt samhälle! Är inte ditt företag vår partner än?

 

Samarbeta med oss