Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Så mycket mer än Second Hand

Engagera era medarbetare i en klädinsamling till förmån för Röda Korset Second Hand. Tillsammans lyfter vi fram hållbarhet ur både ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv.
Engagera era medarbetare i en klädinsamling till förmån för Röda Korset Second Hand. Tillsammans lyfter vi fram hållbarhet ur både ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv.

Engagera er för hållbarhet i flera led

I kampanjen "Så mycket mer än second hand" vill vi visa hur Röda Korsets second hand ger hopp och räddar liv, i Sverige och världen. Vi framhäver allt viktigt våra second hand-verksamheter bidrar till – från katastrofinsatser, språkträning, stöd till äldre och ofrivilligt ensamma, till återvinning av textilier och mycket mer. Som vår partner har ni möjlighet att ge mervärde åt anställda och främja medarbetarengagemang genom att delta i kampanjen. Tillsammans lyfter vi fram hållbarhet ur både ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv.

Samla in kläder som gör skillnad

Med start under maj månad, fram till Världsmiljödagen den 5 juni, kan ni engagera era medarbetare i en klädinsamling till förmån för Röda Korsets secondhand-butiker. 

De kläder ni skänker omvandlas till stöd för behövande i kriser, både här hemma och utomlands. En jacka kan bli en gåva till någon som behöver den här hemma, till exempel någon som flytt hit från Ukraina och är i behov av nya kläder. Den kan också säljas i butik och på så sätt bli ett värdefullt bidrag i insatser som görs när kriser och katastrofer sker runt om i vår värld.

Exempel på vad sålda kläder i våra second hand-butiker räcker till inom hjälpverksamhet:

  • Tröja 350 kronor = Mat till en familj i en hel månad.
  • Klänning 249 kronor = Rent vatten till 300 personer.
  • Byxor 138 kronor = Hjälp av barnmorska, så fler barn och mammor kan överleva.

Genom att skänka kläder gör ni en viktig insats!

Såhär deltar ni

  • Anmäl ert deltagande till er kontaktperson hos oss.
  • Klädinsamlingen håller ni själva i, och levererar sedan till någon av Röda Korsets 250 butiker runt om i landet. Här finns en lista på alla våra butiker med kontaktuppgifter.
  • Tänk på att de kläder ni skänker till oss ska vara hela, rena och i säljbart skick. 

Material

      • Digitalt material finns att ladda ned, för användning i interna och/eller externa kanaler.

<lightbox-länk>

Inloggningsuppgifter:
Användarnamn: rkguest
Lösenord: visitor2.0

Önskar ni göra en justering av eller tillägg i materialet, kontakta er kontaktperson hos oss så hjälper vi er.

Tack för att ni är med och bidrar till ett hållbart och medmänskligt samhälle!