Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

SJ

SJ hjälper Röda Korset vid nationella kriser.
SJ hjälper Röda Korset vid nationella kriser.

Ett hållbart sätt att snabbt vara på plats när det är kris

För att snabbt kunna agera och vara på plats strävar vi efter att ha organiserad beredskap i landets samtliga kommuner och vi behöver för detta bygga nära samarbeten med olika aktörer i samhället och näringslivet. Som nationell beredskapspartner till Röda Korset förväntas man kunna hjälpa till i arbetet med förberedelse av resurser inför en eventuell kris men även under och efter en händelse. 

Som svensk tågoperatör knyter SJ ihop hela Sverige via järnväg, och är nationell beredskapspartner till Röda Korset. SJ hjälper oss vid nationella kriser genom att låta Röda Korsets personal och volontärer ta sig med tåg till insatsplatsen för att snabbt bistå med stöd för människor som drabbats. Genom detta samarbete möjliggör vi klimatsmarta kris- och katastrofinsatser med minimal inverkan på miljön.