Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Företagsvolontärer till Läxhjälp Rinkeby

Plats: Stockholm

Företagsvolontärer är välkomna till läxhjälpverksamhet måndagar och tisdagar kl.17:00-19:00 på Rinkeby Bibliotek.

Vi tar emot företagsvolontärer i grupper av 2-4 personer för två-timmar pass. 
Har du möjlighet till 8-12 timmar volontärsarbete under arbetstiden använd gärna de timmarna under samma skoltermin så att vi kan erbjuda trygghet och kontinuitet till vår målgrupp.

 

Om läxhjälp
Genom att vara frivillig inom läxhjälp bidrar du till att stärka människors förutsättningar att hantera och påverka sin situation. Idag ställs höga krav på skolgång och utbildning. Där skolans resurser inte räcker ger du extra stöd till både unga och vuxna i skolarbetet. Lika viktigt är att läxhjälpen erbjuder ett sammanhang och social gemenskap. 

Uppdragsbeskrivning 
Volontärer ska vara som en stöttande förälder/medmänniska för de som inte har möjlighet att få den hjälpen hemma. Vi är inte lärare som ska kunna undervisa, ge några svar eller säga vad de ska skriva utan bara hjälpa dem att förstå uppgiften och hur och var de själva kan hitta svaren/lösa uppgiften. Hjälpa dem att hitta en bra studieteknik, ge konkreta tips på hur man steg för steg löser olika uppgifter. Peppa och uppmuntra. De har med sig läxor och böcker, och skrivmateriel finns hos oss. Vi delar upp i grupper om max 5 personer/kväll och vi har en samordnarvolontär finns också på plats hela kvällen för att ge er introduktion och stötta/svara på frågor.

I biblioteket har vi främst elever som läser på högstadie-eller gymnasienivå som behöver hjälp med läxor i alla ämnen (svenska, matte, engelska, SO - historia, religion, samhälle, geografi och NO - fysik, kemi, biologi, teknik och vårdämnen - personer som läser barn och fritid eller undersköterska på gymnasienivå). Som volontär väljer ni själva vilka ämnen ni vill hjälpa till med och på vilken nivå. Vi har ungefär 50 elever per kväll som vill ha hjälp och stort behov av fler volontärer.

Det är viktigt att du är lugn, lyhörd och trygg i dig själv och har god självkännedom. 

Kontaktperson
laxhjalpen@spangaredcross.se

 Att tänka på
Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget. Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar.

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 


Om Röda Korset
Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer. 
 

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet 


Ansök