Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Frivillig på Second hand

Plats: Växjö

Ideellt uppdrag 

Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som frivillig butiksmedarbetare inom second hand bidrar du till ett hållbart samhälle både genom att möjliggöra återanvändning men också genom resursmobilisering. Överskottet från intäkterna i second hand-butikerna går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt. På flera platser i landet fungerar också butikerna som mötesplatser där olika verksamheter erbjuds 

Just nu behöver vi volontärer till:

Elektronik - du testar om den inkomna elektroniken fungerar, eventuellt prissätter och plockar ut i butiken. Du ansvarar för att det är ordning och reda på elektronikavdelningen och rensar bort sådant som stått länge i butiken. En stor fördel är om du har ett intresse och är kunnig inom elektronik. 

Kassa - du bemannar butikens kassa och ger service till kunderna. Du ska hålla dig uppdaterad på priser och kassaarbetets rutiner. Stort plus om du har erfarenhet av kassaarbete. Vi ser helst att du fyllt 20 år. 

Café - du hjälper till i Kupans Café och Bistro med bland annat bemanning av kassan, bordsservering, beredning av smörgåsar och lunchrätter, disk och städ. 

Uppdragsbeskrivning 

Du förväntas att bland annat:  

 •  Möta kunder, stå i kassan och ge service 
 •  Bidra till att butikens estetiska riktlinjer efterlevs 
 •  Utöver kassaarbete hjälpa till med andra arbetsuppgifter såsom i sorteringen, caféet, lagret etc. 
 • Delta i en introduktion. 
 • Utifrån ditt uppdrag ingå i Svenska Röda Korsets krisberedskap och vara beredd att öka ditt engagemang vid händelse av kris.  

Omfattning 

Du åtar dig att: 

 • Du schemaläggs ungefär 3–4 timmar per gång men hur ofta avgör du själv. 

Är det här du?  

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

För att kunna utföra uppdraget behöver du: 

 • ha fyllt 18 år
 • inte fyllt 70 år enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation
 • inga förkunskaper krävs, men vi ser gärna att du är intresserad av butiksarbete och tycker om att möta människor och ge service. 
 • ha möjlighet att göra uppdraget på vardagar under dagtid, butiken är öppen mån-fre 10-17.

Därutöver ser vi gärna att du: 

 • är lyhörd och flexibel. 
 • har ett trevligt bemötande.  

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

 

Kontaktperson

Jeanette Kroon
Administratör
0470-15004
vaxjo@redcross.se


Ansök