Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Frivilliga sökes till sommaraktiviteter för barn

Plats: Malmö

Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Svenska Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterade bedriver stödverksamheter för barn och unga som har föräldrar med migrationsrelaterad stress, alternativt diagnosen posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Som frivillig inom vår barnverksamhet bidrar du till att stärka barn som anhöriga i sin roll, främja psykisk hälsa och ge möjlighet till gemenskap med andra barn i liknande situationVi anordnar bland annat stödgruppsverksamhet, stödpersonsverksamhet, sommarläger och sommaraktiviteter för barn och ungdomar.  

Under sommaren 2021 kommer vi på Barnverksamheten arrangera olika aktiviteter och utflykter i Malmö och runt om i Skåne för att bidra till ett roligare sommarlov. Vi söker därför frivilliga som vill vara med och uppleva det bästa av sommaren tillsammans med barnen.  Som frivillig engagerar du dig ideellt.

Uppdragsbeskrivning  

Du förväntas:  

 • Ansvara för planering och genomförandet av uppdragets innehåll. 
 • Genomföra fyra stycken webbkurser. 
 • Visa upp utdrag från polisens belastningsregister. 
 • Utifrån ditt uppdrag ingå i Svenska Röda Korsets krisberedskap och vara beredd att öka ditt engagemang vid kris.  

Omfattning  

Vi börjar den 14 juni och träffas fram till den 30 juli. Varje måndag har vi tillsammans med Clowner utan Gränser cirkusworkshops, varje tisdag har vi utflykter i Hässleholmsområdet och varje onsdag har vi utflykter i Malmö med omnejd. Aktiviteterna pågår alltså flera gånger i veckan och under olika tider och man kommer få möjlighet att välja själv vilka dagar och tider som passar en bäst, men du förväntas delta minst två gånger under sommaren. 

Du åtar dig att:  

 • Delta under den sagda periodens träffar, med undantag vid sjukdom/plötsliga händelser. 

Är det här du?  
Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.   

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag.  

För att kunna utföra uppdraget behöver du:  

 • Ha fyllt 18 år.  
 • Kunna prata och förstå svenska. Språkkunskaper i arabiska, daari eller farsi är meriterande.  
 • Förmåga att skapa en trivsam och öppen stämning.  
 • God samarbetsförmåga.  
 • Kunna skilja på egna behov och andras. 
 • Tycka om att jobba med barn.  

Därutöver ser vi gärna att du: 

 • Är lugn och trygg i dig själv. 
 • Är lyhörd och flexibel.  
 • Är lekfull och tycker det är roligt att delta i olika aktiviteter.  
 • Är initiativ- och ansvarstagande.   

Svenska Röda Korset 

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper:  
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet   

Kontaktperson

Josefin Aldegren
Projektledare
0768328527
josefin.aldegren@redcross.se


Ansök