Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Karlskrona: Hjälp oss att hålla butik och mötesplats öppen

Plats: Karlskrona

Du behövs!

Det uppstår många olika behov av frivilligt engagemang i dessa tider. Människor tvingas isolera sig och påverkas på olika sätt och det är även svårt att hålla verksamheter öppna och tillgängliga när medarbetare tvingas stanna hemma pga corona.

Röda Korsets second hand-butiker bidrar till ett hållbart samhälle både genom att möjliggöra återanvändning men också genom resursmobilisering. Överskottet från intäkterna i butikerna går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt. Flera av våra butiker fungerar även som mötesplatser för de boende i området.

Nu behöver vi hjälp med att hålla vår Second Hand-butik i Karlskrona öppen!

 

Uppdragsbeskrivning 

Vi ser gärna att du kan:  

  • Vara tillgänglig med relativt kort varsel 
  • Hjälpa till i butik och lager 
  • Vara flexibel med vilken typ av uppgifter du ska utföra (du anger dina förutsättningar i anmälan) 
  • Delta i en introduktion och webbkurser. Du erbjuds även fortbildning för uppdraget

Därutöver ser vi gärna att du: 

  • Är lyhörd och flexibel
  • Har ett trevligt bemötande

Omfattning 

  • Tillsammans med ansvarig kommer du överens om ett schema som passar dig
  • Du schemaläggs ungefär 3–4 timmar per gång men hur ofta avgör du själv

Är det här du?  

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår en kort obligatorisk webbaserad utbildning.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

 

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

 

Kontaktperson

Eva-Britt Issal

070-363 39 22


Ansök