Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Lastning och transport

Plats: Vänersborg

 

Ideellt uppdrag 

Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Genom vår second-handverksamhet bidrar vi till ett hållbart samhälle. 

Röda Korset i Vänersborg söker volontärer till lastning och transport. 

Uppdragsbeskrivning  

Gillar du att ta i och göra nytta? Då är detta uppdrag något för dig! Uppdraget innefattar bland annat:

  • Transport av möbler från givare och till kund
  • Köra och hämta depåsäckar. Depåsäckarna (ca 12 kg) består av textil för återvinning som är en del av det hållbara arbete som Svenska Röda Korset arbetar med.
  • Som person behöver du vara stark (fysisk) och social då du möter många människor och hjälper dem att bära deras gåvor till eller från vår butik. 
  • Delta i Röda Korsets grundutbildning och en introduktion

Omfattning  

  • Du schemaläggs någon dag per vecka. Arbetet utgår från vår butik på Sundsgatan 14 i Vänersborg.

Är det här du?  
Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete. 

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag.  

För att kunna utföra uppdraget behöver du:  

  • orka lyfta ca 10 kg och inte ha några fysiska problem 
  • transporter sker i lätt lastbil, därför är ett krav att du innehar B-körkort

Svenska Röda Korset 

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper:  
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet   

Kontaktperson

Marie Josefsson
Ordförande
070-288 84 40
vanersborg@redcross.se


Ansök