Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Verksamhetsrevisor

Plats: - Ospecificerad plats -

Nu söker vi dig som vill vara med och skapa förändring som verksamhetsrevisor för Röda Korsets Ungdomsförbund!

 

Röda Korsets ungdomsförbund kämpar för ett samhälle som bygger på kärlek och respekt där alla barn och unga kan känna sig trygga och må bra. Vi är unga som jobbar för unga.

Vi finns i barn och ungas vardag när dom behöver oss som mest. Våra verksamheter utgår från barnkonventionen. Vi arbetar för att barn och unga ska känna sig delaktiga, ska känna att dom kan påverka sin vardag samt ska ha tillgång till en trygg och meningsfull fritid. Röda Korsets Ungdomsförbund är en politiskt och religiöst obunden organisation.

 

Din roll som verksamhetsrevisor är att vara medlemmarnas ombud och granska styrelsens arbete. Du ska bland annat läsa protokoll från styrelsemötena och granska de diskussioner som förts och de beslut som har fattats. En av dina främsta uppgifter är att se till att styrelsen genomför det beslut som årsmötet och medlemmarna har fattat. Över året har du kontinuerlig kontakt med organisationens övriga förtroendevalda. Kanske är du med som adjungerad under ett eller flera styrelsemöten. Under Riksårsmötet, som vanligtvis infaller under juni månad, lämnar du som revisor ett besked till medlemmarna om hur styrelsen har skött sig under året.

 

Vi söker dig som:

  • Delar Röda Korsets värderingar

 

Som person ser vi att:

  • Du är strukturerad och noggrann
  • Du är självgående
  • Du är bra på att samarbeta

 

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av styrelsearbete och/eller arbete som verksamhetsrevisor
  • Har erfarenhet från arbete i idéburen/ideell organisation

 

Om uppdraget:

Uppdraget är nationellt. Resor kan förekomma i uppdraget. Vi ser det som en tillgång att ha nationell spridning bland våra förtroendeposter. Som verksamhetsrevisor väljs du på två år med tillträde 1 januari 2022. Uppdraget är inte arvoderat. Du kan läsa mer om Röda Korsets Ungdomsförbund på www.rkuf.se.

 

Ansökan:

Skicka din intresseanmälan med ett personligt brev och CV till valberedning.rkuf@redcross.se senast den 1 mars 2021.

Preliminära datum för intervju med tänkbara kandidater sker 20-21 mars samt 27-28 mars.

Preliminära datum för riksårsmötet är den 9-13 juni 2021 och då röstar organisationen om posten.

 

 

Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt?

Kontaktperson

Nationella Valberedningen


valberedningen.rkuf@redcross.se


Ansök