Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Volontärer till second hand-verksamheten på Gotland

Plats: Gotland

Du behövs! Vi söker nu volontärer till våra butiker och gåvosortering. Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som frivillig butiksmedarbetare inom second hand bidrar du till ett hållbart samhälle både genom att möjliggöra återanvändning men också genom resursmobilisering. Överskottet från intäkterna i second hand-butikerna går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt. På flera platser i landet fungerar också butikerna som mötesplatser där olika verksamheter erbjuds.  

Uppdragsbeskrivning 

Du förväntas att:  

  • Delta i en introduktion och webbkurser. Du erbjuds även fortbildning för uppdraget.  
  • Utifrån ditt uppdrag ingå i Svenska Röda Korsets krisberedskap och vara beredd att öka ditt engagemang vid händelse av kris.  

Omfattning 

Du åtar dig att: 

  • Du schemaläggs ungefär 3–4 timmar per gång men hur ofta avgör du själv. Du schemaläggs tillsammans med fler frivilliga. 

Är du intresserad av någon av följande uppgifter?
Anmäl dig genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan och fyll i dina kontaktuppgifter samt klicka i ditt intresseområde, så kontaktar vi dig.

- Sortering av gåvor - att gå igenom inlämnade gåvor för kontroll att de är hela, rena och fungerande. Det finns olika sorteringsstationer för kläder, elprylar, böcker, skor, leksaker, porslin m.m.

- Prismärkning - att prissätta varor innan de hängs/ställs in i butik. Prismärkning sker på olika stationer utifrån varugrupp. 

- Kassa och café - att ta betalt och möta kunder, brygga kaffe, göra smörgåsar, fylla på med kakor, plocka disk m.m. det finns många olika sysslor som behöver göras. Du kan variera dina uppgifter och göra alla moment eller vara den som gör smörgåsar eller sköter kassan.

- Plocka i butik - att se till att det är ordning och reda i butiken med galgar åt samma håll, rätt vara på rätt ställe, sortera bort sådant som hängt/stått länge, hänga/ställa in nya varor m.m. Att ge kunderna ett bra möte med våra second handbutiker helt enkelt.

- Skylta i butik - att göra snyggt i skyltfönster, andra skyltytor och på skyltdockor utifrån tema kring varor och säsong.

Är det här du?  

Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  

Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

För uppdraget krävs inga förkunskaper, men vi ser gärna att du tycker om att möta människor, är lyhörd och flexibel. 

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.  

Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  

Kontaktperson

Åsa Ingmansson

0498-288311
info.gotland@redcross.se


Ansök