Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Röda Korsets hus – mötesplats för alla

På flera platser i Sverige finns Röda Korsets hus. Hit kan man komma om man behöver stöd med mat, kläder, värme, information eller bara vill umgås med andra.
På flera platser i Sverige finns Röda Korsets hus. Hit kan man komma om man behöver stöd med mat, kläder, värme, information eller bara vill umgås med andra.

Idag finns det fem stycken Röda Korsets hus där människor kan få hjälp. Här hittar du mer information om husen och dess öppettider:

Röda Korsets hus Sthlm
Röda Korsets hus i Stockholm

Vänder sig primärt till EU-migranter, papperslösa, asylsökande och nyanlända. Verksamheten erbjuder tillgång till dusch, tvättmaskin, mat, vilorum på dagtid, sjukvårdskontakt och integrationsfrämjande aktiviteter såsom språkträning. Vi ger samhällsinformation och information/hänvisning till andra aktörer.

Till Röda Korsets hus i Stockholm
Hedemora
Röda Korsets hus i Hedemora

Här finns möjligheter till tvätt och dusch, läxhjälp, språkundervisning och aktiviteter för både ungdomar och äldre. En viktig hjälp som man erbjuder är att läsa brev och förklara blanketter och information från myndigheter.

Till Röda Korsets hus i Hedemora
Röda Korsets hus i Hovsjö, Södertälje
Röda Korsets hus i Södertälje

Lyssnar in behoven och arbetar tillsammans med boende och lokala aktörer när verksamheten byggs upp med olika aktiviteter i lokalerna.

Till Röda Korsets Hus i Södertälje
Röda Korsets hus i Malmö
Röda Korsets hus i Malmö

Det erbjuds allt från sociala aktiviteter som Tesalongen på söndagar till soppkök, duschar och tvättmöjligheter. I Malmö För Malmö är husets slogan och platsen är tänkt vara en fast punkt för personer som befinner sig i en utsatt situation och söker stöd och gemenskap.

Till Röda Korsets hus i Malmö
Vänersborg
Röda Korsets hus i Vänersborg

Rådgivning och stöd erbjuds till människor i utsatthet. Det finns även sociala aktiviteter och man samlar all viktig verksamhet under ett och samma tak.

Till Röda Korsets hus i Vänersborg

Satsning när behoven ökar i Sverige

Vi på Röda Korset har den senaste tiden märkt att allt fler behöver hjälp med basal behov som mat, kläder och värme. Röda Korsets hus är en nationell satsning som vi gör för att kunna möta de ökande behoven.

Tanken är att besökare på Röda Korsets hus ska få olika typer av stöd. Det kan handla om att få äta sig mätt, få tvätta sig, ta en dusch, ladda mobilen, låna en dator, hålla sig varm, få fika och träffa andra medmänniskor samt få stöd i kontakter med myndigheter. Besökarna ska också själv kunna påverka vilken typ av verksamhet som ska finnas.