Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Rödakorshuset i Stockholm 

Vi kan erbjuda vård för dig som lider av trauma från tortyr, krig och flykt. Vi kan också hjälpa migranter att söka vård, och ibland att få kläder, mat eller tak över huvudet.
Vi kan erbjuda vård för dig som lider av trauma från tortyr, krig och flykt. Vi kan också hjälpa migranter att söka vård, och ibland att få kläder, mat eller tak över huvudet.

För dig som är i ett utsatt läge erbjuder vi på vissa orter tillfälligt boende, värmestugor, kläder, tillgång till duschar och tvättmaskiner och matservering till en låg kostnad eller helt gratis. Vi kan också ge råd och information.

Mötesplatsen Rödakorshuset i Stockholmsförorten Skärholmen är öppen för alla flera dagar i veckan. Här kan du duscha, tvätta kläder, äta varm mat och få varm dryck. Här finns också rum för både aktivitet och vila. Du kan träna svenska, få samhällsinformation, gå hälsoutbildning och vara med på olika aktiviteter som exempelvis sy- och målarverkstad. Du kan också få tillgång till dator och möjlighet att ladda mobilen för att kunna hålla kontakt med dina anhöriga.

En gång i veckan finns en sjuksköterska från Röda Korsets Vårdförmedling på plats.

Adress:
Jägerhorns väg 8
Kungens Kurva
Ikeabussen är gratis och stannar nära Rödakorshuset.

Öppettider:
Tisdag 09.00–16:00
Onsdag – torsdag kl. 11.00–16.00
Måndag kl. 13.00–17.00 är det öppet endast för kvinnor och äldre människor.

Infoservice

Har du frågor?

Mejla eller ring oss, vi har öppet vardagar kl. 10–12 och 13–16.

Värme, mat och kläder

För att leva ett värdigt liv behöver du kunna få äta dig mätt, ha någonstans att sova, kunna tvätta dig och hålla dig varm. Det är förutsättningar för att du ska ha möjlighet att hantera och påverka din situation.

Läs mer