Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Bli certifierad instruktör i första hjälpen

Att rädda liv handlar inte om hjältemod – det handlar om kunskap.
Att rädda liv handlar inte om hjältemod – det handlar om kunskap.

Röda Korsets certifiering

Vi vet att efterfrågan på kvalitetssäkrad utbildning inom första hjälpen är stor. ”Lära andra rädda liv” är vår certifiering för dig som vill kunna genomföra utbildningar i första hjälpen och hjärt-lungräddning utifrån vårt uppskattade kursupplägg. Röda Korsets kurser utgår från internationella riktlinjer och följer givetvis Svenska Första hjälpen-rådets riktlinjer för första hjälpen och Svenska rådet för hjärt-lungräddnings riktlinjer för HLR.

Efter godkänd certifiering har du rätt att använda Röda Korsets kurslitteratur och koncept i egen verksamhet samt kalla dig ”Av Svenska Röda Korset certifierad instruktör i första hjälpen” och att utbilda i första hjälpen.

Intressant att veta

  • Svenska Röda Korset utbildar tiotusentals personer i första hjälpen varje år.
  • 97% av dessa är nöjda eller mycket nöjda med vår utbildning.
  • 8 av 10 personal- eller säkerhetschefer vet att Röda Korset utbildar inom första hjälpen. Andelen är ännu större i storstäderna.
  • Våra kunder upplever oss som trovärdiga och kompetenta.

Kursupplägg "Lära andra rädda liv"

Nästa instruktörskurs

Svenska Röda Korset har beslutat att ställa in instruktörskurserna tills vidare. Vi vet i dagsläget inte när vi kan genomföra kurser igen. Så snart vi har ny information kommer den att läggas upp här.

Vill du utbilda som volontär? 

Klicka på ”Hitta volontärupodrag”, välj län och ort och se alla lediga volontäruppdrag på din ort.

Hitta volontäruppdrag