Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Om du har tekniska frågor

Här hittar du svar på vanliga tekniska frågor om kursen Våga rädda liv.
Här hittar du svar på vanliga tekniska frågor om kursen Våga rädda liv.

Hur startar jag kursen?

Tryck på play-symbolen för att starta introduktionsfilmen. Efter filmens slut visas ett stadslandskap. Landskapet är kursens meny. Klicka på de olika skyltarna för att gå in i ett avsnitt. För bästa upplevelse använd webbläsarna Chrome eller Safari.

Min webbläsare fungerar inte?

För bäst upplevelse rekommenderar vi att du använder webbläsarna Chrome eller Safari beroende på vilken enhet du använder.

Behöver jag se filmerna i rätt ordning?

Nej, du kan gå hur du vill i kursen men vi rekommenderar att du följer nummerordningen för bäst lärupplevelse.

Kursen hänger sig. Vad beror det på?

Du behöver ha bra uppkoppling när du går kursen då den innehåller många filmer.

Bilden har dålig kvalitet?

Filmen har inslag av gråa, skakiga bilder för att förstärka känslointrycken. Detta är inget fel utan används som ett artistiskt grepp i produktionen. Om filmen laggar behöver du ha bättre uppkoppling när du går kursen.

Det är för liten bild på filmen?

Klicka på pilarna i nedre högra hörnet för att få full skärm(helskärmsläget). Om du använder mobil, vänd mobilen horisontellt.

Ljudet fungerar inte. Vad beror det på?

Kolla att du har slagit på ljudet. Öka volymen.

Mitt diplom går inte att skriva ut?

För att få ditt diplom måste du ha blivit godkänd på alla sju scenarier. Avklarade scenarier visas med markering i nedre högra hörnet. Du måste spara ner diplomet och skriva ut det i din skrivare på samma sätt som du skriver ut andra dokument.

Jag får inte ett diplom?

För att få ditt diplom måste du ha blivit godkänd på alla sju scenarier. Avklarade scenarier visas med markering i nedre högra hörnet.

Måste jag göra alla scenarier på samma gång för att bli godkänd på kursen?

Om du använder samma enhet (mobil, dator) kan du avbryta och de avklarade scenarierna sparas så att du kan fortsätta där du var nästa gång. Du måste göra klart ett scenario för att det ska sparas, du kan inte avbryta mitt i handlingen.

Hur delar jag kursen?

Klicka på symbolerna i övre vänstra hörnet i stadslandskapet för att dela.

  • Instagram: spara ner bilden och dela på ditt konto.
  • Facebook: du kan dela automatiskt om du är inloggad på ditt konto.
  • Mejl: du behöver kopiera texten och klistra in den i ett mejl.