Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Introduktionskurs - Cykling utan ålder

Publicerad av: Katarina Olsson Falck, den 1 augusti 2022.

Cykling utan ålder är en verksamhet där frivilliga (vi kallar dem cykelpiloter), erbjuder äldre personer cykelturer i specialbyggda trehjuliga el-cyklar. Syftet är huvudsakligen att motverka ensamhet bland äldre. Här erbjuds passagerare och frivilliga en meningsfull aktivitet med möjlighet att skapa nya relationer, gemenskap, minnen och livskvalitet. Det kan t ex handla om att komma ut till stadens parker, uppleva vårens grönska, höra fåglarnas kvitter, åka förbi ungdomens kvarter, stanna till vid ett kafé eller bara få känna vind i håret.

Intresserad? Vi kommer vi att hålla en introduktion på cirka en timme för att presentera verksamheten och vad det innebär att vara cykelpilot. Följande två dagar är satta som alternativ.

  • Torsdag 11 augusti kl 18.

  • Söndag 14 augusti kl 10.

Anmäl intresse på telefon 042-188490 vardagar mellan kl 9 och 12. Eller maila till helsingborg@redcross.se. Ange då också vilken av ovanstående tider som passar dig bäst.

Introduktionen hålls i Röda Korsets lokal på Örnsköldsviksgatan i Helsingborg.