Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Vi finns i Demokratistugan 24 oktober

Publicerad av: Johanna Christensson, den 12 oktober 2021.

Sveriges demokrati fyller 100 år. Det firar vi bland annat genom att Demokratistugan kommer till Skåne den 22 - 27 oktober. I Demokratistugan finns utställningar om demokratins utveckling och bjuder också på ett brett program med lokala arrangörer och kända talare.

Fira 100 år av demokrati med oss

För 100 år sedan fattade regeringen beslut om allmän och lika rösträtt, nu begränsades inte längre rösträtten av kön eller inkomst. Införandet av den allmänna och lika rösträtten utgör den viktigaste politiska reformen under 1900-talet och ses som demokratins definitiva genombrott i Sverige.

I samband med att demokratin fyller 100 år genomför regeringen en nationell satsning för att uppmärksamma det demokratiska styrelseskicket och för att stärka demokratin för framtiden.

Som en del i uppmärksammandet av detta kommer Demokratistugan till Skåne. I demokratistugan finns utställningar om demokratins utveckling. Stugan bjuder också på ett program med lokala arrangörer såväl som panelsamtal, föreläsningar, tipsrundor och interaktiva aktiviteter inom flera olika områden som Barnkonventionen, jämställdhet, minoriteters rättigheter och mycket mer!

Var finns demokratistugan?

Demokratistugan kan besökas på plats på Gustav Adolfs torg i Malmö mellan klockan 9 - 17 mellan den 22 - 27 oktober. Flertalet av arrangemangen sänds även digitalt.

Vi på Röda Korset Malmökretsen finns på plats 24 oktober mellan klockan 09 - 11.

Arrangörer för Stugan är Länsstyrelsen Skåne och Kommittén Demokrati 100 år i samarbete med Malmö stad.

Hela programmet hittar du här.