Sollentuna Rödakorskrets veckobrev för vecka 38

Publicerad av: Marika Hamrelius, den 18 september 2023.

Trevlig information!
Tack vare givare, kunder och våra frivilliga har vi kunnat skicka in 200 000 kr till Röda Korsets Katastroffond!

Aktiviteter
Simkursen som började den 5 september har börjat och är fulltecknad. Vi planerar för en ny kurs så anmäl dig till mig om du vill lära dig simma.

Bowling
Om du vill spela bowling är du välkommen till Sollentuna bowlinghall onsdagen den 27 september kl. 16.45 Bowlinghallen ligger våningen under Sollentuna simhall. Vi bjuder på något att äta.
Du måste anmäla dig till Alf Larson - alflar74@gmail.com  - senast 2 dagar innan du ska spela. Om du anmält dig och senare uppräcker att du inte kan gå måste du anmäla detta så fort som möjligt.

Detta händer i Sollentuna
Beredskapsdag
Lördagen den 30 september kl. 10-15 anordnar Sollentuna kommun en beredskapsdag för flera organisationer på temat ”Öva”
Du är välkommen att vara med och representera Sollentuna Rödakorskrets. Vi ska bl.a. dela ut broschyrer och informera om innehållet i en krislåda. Jag har med mig rödakorsvästar. Kontakta mig gärna på mail om du vill vara med. Kom annars gärna förbi och hälsa på.
Beredskap innebär att man ska vara beredd att klara sig om det uppstår en kris i samhället t.ex. översvämning, brand.

Världens barn
Lördagen den 7 oktober kl. 14.00 kommer barnkören Musickidz att sjunga på Arena Satelliten. Välkomna dit och lyssna till vacker sång. Vi bjuder också på fika som bekostats av ICA Maxi i Häggvik. Och vi samlar in pengar till Världens barn.
Samma dag kommer dagskassan i vår secondhandbutik att gå till insamlinge för Världens barn. Vi planerar att sälja hembakta bullar och kakor

Sökes: Någon/några som hjälper till med fikat på Arena satelliten och någon/några som bakar bullar/kakor för att sälja den 7 oktober. Meddela gärna mig om du kan.
Världens barn är en insamling som organiseras av Radiohjälpen och ett antal organisationer bl.a. Röda korset hjälper till för att få ihop så mycket pengar som möjlig till olika projekt som ska stötta barn som har det svårt.

Om du vill bidra kan du swisha med vår QR-kod nedan, eller till 901950-6.
Skriv BARN0163 i meddelandefältet. Det går bra att lämna kontanter i vår insamlingsbössa finns på Satelliten också.

Museibesök
Vikingamuseet. 15 oktober.
Medeltidsmuseet. 29 oktober.
Livrustkammaren. 26 november. Visar Sveriges kungliga historia.
Museibesöken äger rum på eftermiddagen. Vi åker med pendeltåg som går 13.06 från Sollentuna. Efter museibesöket försöker vi hitta något ställe där vi kan fika.
Röda korset bjuder på inträde och fika.

Anmäl dig senast 2 dagar innan museibesöket. Om du anmäler dig måste du också meddela om du ändrar dig och inte kan eller vill gå.

Upplysning
Vi har i år fått 25 000 kr från ICA-handlarna centralt för att bekosta integrationsskapande åtgärder. Vi kan därför erbjuda ovanstående aktiviteter.

Kurser i Första hjälpen
Vi håller i kurser med instruktör i första hjälpen under 4 tillfällen under hösten, 26 och 27 september, 9 och 12 oktober. Om du är intresserad av att deltaga måste du anmäla dig till Svenska Röda Korset centralt. Kursen äger rum kvällstid på Frivilligcentralen, Turebergs allé 16.

Obs! alla kurserna är fulltecknade men du kan anmäla dig som reserv.

Övrigt
Besök på Hersbygård den 12 november. Tillfälle att prova på hantverk. Vi ses där kl. 13.00

Träna svenska
I Edsbergs bibliotek på tisdagar 15-16.30.
I Sollentuna bibliotek på tisdagar 17-18.30 och fredagar 14-15.30.
Info till dig som är språkstödjare (på fysiska kurser): Meddela mig (Carina Bindzau) om du inte kan komma så jag kan försöka ordna vikarie om det behövs.

Svenska on-Line
Om du vill delta eller bli språkstödjare i svenska on line kan du maila till pratasvenskaonline.sollentuna@redcross.se

Hälsningar från
Carina Bindzau

carina.bindzau@gmail.com 
Sollentuna Rödakorskrets