Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Intervju RF-SISU Uppland

Publicerad av: Matilda Lööv, den 26 november 2020.

Intervju RF-SISU Uppland

Vi träffar RF-SISU Uppland, som är en av våra samverkansparter inom arbetet att minska risker för smittspridning, utsattheten för riskgrupper och oro orsakad av covid-19.

Presentation av RF-SISU
RF-SISU Uppland är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialidrottsdistriktsförbund.

Varför samarbetar ni med Röda Korset och kring vad?
Vi samarbetar i detta arbete då vår riksorganisation Riksidrottsförbundet är en av de civilsamhällsorganisationer som skrivit under en överenskommelse med Myndigheten för samhällsskydd och Sveriges kommuner och regioner.

Vad gör ni under coronapandemin?
RF-SISU Uppland har under denna kris bidragit med att få ut information om det stöd man kan få lokalt och hur man även kan anmäla sig som frivillig till Röda korset. Detta har skett genom idrottsföreningar som har delat ut lappar i områden där vi vet att det bor många äldre personer samt i våra kommunikationskanaler. Vi är även behjälpliga att trycka upp all information i pappersformat som behövs. RF-SISU Uppland har även aktivt deltagit i den krissamordningsgrupp med civilsamhället som finns i Uppsala kommun och kontinuerligt träffas. RF-SISU Uppland arbetar även aktivt med att stödja idrottsföreningar i omställningsfrågor och hur vi i alla åldrar kan fortsätta ha ett aktivt liv även under Corona.

Har ni något särskilt på gång att dela med er av?
Läs gärna mer på vår hemsida.

Tips till andra som vill samarbeta?
Civilsamhället är en fantastisk del av Sverige som vi skall vara oerhört stolta och rädda om. Det demokratiska och inkluderande samhälle detta ger är en viktig del i Agenda 2030 arbetet. Vi ser att en god hälsa och välbefinnande under Corona är en av de största utmaningarna och här behöver vi alla hjälpa till. Civilsamhället är En stark kraft där alla är välkomna.

Har ni någon rolig anekdot från coronarbetet?
Alla kreativa lösningar som våra idrottsföreningar har under denna tid är fantastisk! Det visar nu att all idrott kan göras på lite olika sätt vilket skapat mycket skratt och glädje. Under sommaren 2020 så har vi sett karategrupper i parker, innebandyspelare på ishockeyrinkar utomhus, provisoriska handbollsplaner upplysta med bil lyse, kontaktsporter med nya aktiva bestående av plast, skumgummi och annat roligt material.