Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Vänersborg

Krisberedskapsveckan

27 september - 03 oktober, 00:00 - 00:00
Sundsgatan 14, 46130 Vänersborg

Den 27 september till den 3 oktober genomförs Krisberedskapsveckan, som ska stärka befolkningens motståndskraft inför kriser och ytterst krig. Syftet med den nationella kampanjen är att påminna om hur olika kriser kan påverka vår vardag.

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vi finns på plats före, under och efter konflikter, naturkatastrofer och andra kriser. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer. För att kunna agera vid olika typer av kriser i samhället utvecklar och stärker vi vår krisberedskap.

I Vänersborg har Röda Korset gjort en Krisberedskapsplan, där vi erbjuder kompletterande stöd till kommunens krishantering. Röda Korset har också startat en Första Hjälpen-grupp, som kan bistå första hjälpen vid olycksfall och akut sjukdom samt med medmänskligt stöd till de drabbade och deras omgivning.

Tisdagen den 28 och onsdagen den 29 september mellan klockan 11.00 och 13.00 informerar Röda Korset tillsamans med Vänersborgs kommun och Civilförsvarsförbundet Vänersborg om krisberedskapsveckan i Gågatukrysset. Röda Korsets Första Hjälpare visar sin väska full med sjukvårdsmaterial och vi visar hur en hjärtstartare fungerar. Du får gärna prova på att göra kompressioner! Butiken och Caféet är öppet mellan 12 och 18.

Onsdagen den 29 september klockan 15.00 föreläser regionråd Mats Hallsund om Röda Korsets Krisberedskap i Röda Korsets Hus, ingång från Edsgatan 25. Kaffeservering!

Välkomna!

Publicerad av: Sebastian Hellgren, den 27 september 2021.