Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Vanliga frågor och svar om givande

Här samlar vi de vanligaste frågorna vi får gällande givande.
Här samlar vi de vanligaste frågorna vi får gällande givande.

Gåvoshop och gåvobevis

Hur fungerar gåvobevis?

  1. Välj den gåva du vill köpa i vår gåvoshop och lägg den i gåvokorgen.
  2. När du har köpt din produkt får du som tack alltid ett digitalt gåvobevis. Men du kan även välja att få ett tryckt gåvobevis (dessa kostar 20 kronor). 
  3. Genom frivilliga och anställda över hela världen ser vi till att den produkt du köpt kommer fram till dem som behöver den mest. Röda Korset är på plats i 192 länder världen över. I shopen har vi valt ut projekt och ändamål som just nu kräver ett extra stöd. Din gåva gör detta möjligt.

Är produkten jag köper på riktigt?

Varje produkt är en del i vårt arbete för att hjälpa människor som drabbas av katastrofer. Vi delar ut matpaket, rent vatten och filtar till människor som drabbats av katastrofer, vi behandlar undernärda barn och hjälper människor att få vård och värme. Din gåva går alltid till de som behöver det mest.  

Hur lång tid tar det att få sitt gåvobevis?

Du får alltid ett digitalt gåvobevis direkt efter ditt köp. Leveranstiden för trycka gåvobevis från beställning till leverans är 2-3 arbetsdagar.

Jag har inte fått något bekräftelsemail?

Om du inte får ett bekräftelsemail efter att du har köpt ett gåvobevis ber vi dig kontrollera att mejlet från Röda Korset inte har hamnat i din skräppost.

Vad kostar det att få ett tryckt gåvobevis att ge bort?

Det digitala gåvobeviset är kostnadsfritt. Det tryckta gåvobeviset kostar 20 kr inkl. porto och har ett tillhörande kuvert. Det kan skickas direkt till mottagaren eller till dig själv. Denna kostnad täcker våra kostnader för gåvobeviset. 

Var kan jag läsa mer om hur min produkt jag köpt gör nytta?

Här kan du läsa om vårt arbete i Sverige och 190 länder världen över.

SMS-månadsgivare

Kan jag vara månadsgivare via SMS?

Ja, genom att skicka LIV eller FRAMTID till 72 900 så skänker du 100 kr genom din mobilräkning varje månad.

Hur ser jag dragningen av pengar för mitt SMS-månadsgivande på min faktura?

Det skiljer sig lite mellan olika operatörer men det ska framgå att det är Röda Korset som är mottagare av sms-gåvan från det aktuella abonnemanget. Din telefonoperatör får all information ifrån Röda Korset för att kunna ange vem som är mottagare.

Hur avslutar jag mitt SMS-månadsgivande?

Du kan när som helst avsluta ditt SMS-månadsgivande genom att sms:a LIV STOPP eller FRAMTID STOPP till 72 900. Det beror på vilket kodord du sms:at in tidigare. Om du vill avsluta ditt månadsgivande via autogiro är du välkommen att kontakta oss på info@redcross.se eller på 0771-19 95 00

När dras pengarna för mitt SMS-månadsgivande från min mobilräkning?

Dragningen görs den första måndagen varje månad.

Infoservice

Har du frågor?

Mejla eller ring oss, vi har öppet vardagar kl. 10–12 och 13–16.

Fler sätt att stödja