Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Andra bullar på Röda Korset i Varberg

Om jag gillar kanelbullar? Oh yeah! I love it! Det säger Maan Al Sabbagh, som i väntan på besked om asyl hjälper till som volontär på Röda Korsets mötesplats i Varberg.
Om jag gillar kanelbullar? Oh yeah! I love it! Det säger Maan Al Sabbagh, som i väntan på besked om asyl hjälper till som volontär på Röda Korsets mötesplats i Varberg.
Publicerad: 28 maj 2019
Lästid: ca

Maan Al Sabbagh missar inget tillfälle att berätta om sitt arbete på Röda Korsets mötesplats i Varberg.

- Om fler kände till möjligheten skulle de också vilja bli volontärer. Man hinner inte grubbla samtidigt som man hjälper till. Det är bra.

Trivs bäst i köket

Det luktar nybakta kanelbullar i hela butiken när Maan lyfter plåten ur ugnen. Hit till Röda Korset kommer han flera dagar i veckan för att hjälpa till med allt från städning till sortering och prismärkning. 

Bäst trivs han i köket och hans bullar börjar bli smått berömda. Ändå hade han aldrig satt händerna i en vetedeg när han började som volontär.

- Det är kul att lära nytt, säger han.

Barnen kvar i Syrien

Maan kom till Sverige i november för ett drygt år sedan. Barnen Aram och Amir är kvar med sin mamma i Syrien. Han längtar efter dem men är långt från håglös.

- Hela våren höll jag lektioner om Syriens geografi och historia på gymnasiet berättar Maan, som har en bakgrund som engelsklärare och reseledare.

- Sen började jag här. Det känns faktiskt inte som att det redan har gått över ett år.

En av tre volontärer

Maan är en av tre volontärer från asylboendet några kilometer utanför stan. Han önskar att alla asylsökande informerades om möjligheten att jobba som volontär för Röda Korset - och att fler företag och organisationer öppnade dörrarna för att ta emot volontärer bland de asylsökande.

Rödakorsvärdar i sjukvården_ikon

Du behövs – bli volontär nu!

I vår värld kan några timmar av din tid förändra en annan människas liv, här hemma eller på andra sidan jorden. Bli en del av vår värld!

Hitta uppdrag