Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Ljusglimtar från dystra 2021

Trots krig, naturkatastrofer och en coronapandemi som vägrar släppa greppet har vi kunnat göra många viktiga insatser. Vi listar 8 ljusglimtar från våren 2021!
Trots krig, naturkatastrofer och en coronapandemi som vägrar släppa greppet har vi kunnat göra många viktiga insatser. Vi listar 8 ljusglimtar från våren 2021!
Publicerad: 01 jul 2021
Lästid: ca

1. Frivilliga gör skillnad vid vaccinering

Viljan att hjälpa har varit stor under hela coronapandemin. Under vårens vaccineringar har hundratals volontärer runt om i landet ställt upp för att bistå vården och hjälpa till att sprida information om vaccin mot covid-19. 
Läs mer: Möt våra vaccinstödjare

2. Tusentals fick hjälp i Israel och Palestina

När våldet trappades upp i Israel och Palestina i maj ryckte våra kollegor snabbt ut. De evakuerade och hjälpte skadade att få vård. 7 600 personer i Palestina och 800 i Israel fick vård och psykiskt stöd. 
Läs mer: Vi fortsätter att hjälpa

3. Ökat intresse för första hjälpen

En dramatiskt hjärtstopp på fotbollsplanen under EM fick ett lyckligt slut tack vare en rådig insats med hjärtlungräddning. Intresset för att lära sig första hjälpen tog fart i Fotbollssverige efter händelsen och först ut att utbilda sig hos Röda Korset var Djurgårdens IF. Lär dig första hjälpen du med!
Läs mer: Lär dig HLR

4. Rent vatten i Centralamerika

Två starka orkaner drabbade Honduras hårt i vintras, med brist på rent vatten som en av följderna. Hela våren har Röda Korset jobbat intensivt för reparera förstörda vattenledningar och brunnar så att människor får tillgång till det livsviktiga rena vattnet igen. Delegater från Sverige har varit på plats och samarbetat med kollegor och volontärer i Honduras.
Läs mer: Orkaner slog hårt mot Centralamerika

5. Många får stöd vid oro, ångest och sorg

För ett år sedan öppnade vi en hjälpsida på webben, för att ge stöd vid oro, ångest och sorg i coronakrisen. Satsningen har varit välbehövd och uppskattad; hittills har 100 000 personer hittat till sidan och tagit del av våra råd. Vi har precis publicerat nya artiklar och filmer om att hantera ensamhet – allt för att bryta tabun och hjälpa kring sådant det kan vara svårt att prata om.
Läs mer: Kolla in hubben du med

6. Värmande måltider i Syrien efter 10 år av krig

Trots att kriget i Syrien inte är över efter tio år av strider finns ljusglimtar. Träffa kvinnorna som lagar mat till hungriga och samtidigt stärker kvinnors roll på ett soppkök i Homs och hör FN-diplomaten om vägen mot fred.
Läs mer: Stort reportage om Syrien

7. Medmänskligt stöd efter brand

När krisen inträffar är Röda Korset där. Under våren har det brunnit på flera platser och våra kristeam har stått redo att ge medmänskligt stöd. Magdalena i Halmstad ryckte ut i april.
Läs mer: "Det är otroligt viktigt för människor i kris"

8. Röda Korset på Mount Everest

Han var 16 år och en av hjältarna som räddade liv när Indien drabbades av förödande översvämningar 2013. Nu är Manish en aktiv rödakorsare och för ett par veckor sedan nådde han toppen på världens högsta berg – med rödakorsflaggan i handen!
Läs mer: Här är hela historien