På rodakorset.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor och frivillig riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Skogsbränder i Australien.

Bränderna i Australien - så hjälper Röda Korset

Våldsamma bränder härjar just nu i Australien, och hela städer har blivit evakuerade. Röda Korset är på plats och har hittills hjälpt över 20 000 personer som drabbats av bränderna.
Våldsamma bränder härjar just nu i Australien, och hela städer har blivit evakuerade. Röda Korset är på plats och har hittills hjälpt över 20 000 personer som drabbats av bränderna.
Publicerad: 10 jan 2020
Lästid: ca

Över 20 personer har dött, och nödläge råder i flera delar av landet.

Extrem värme, torka och vind har lett till de svåra skogsbränderna som just nu rasar i Australien. Röda Korsets volontärer och personal finns på plats med hjälp i de branddrabbade områdena. Vi ger psykosocialt stöd och ser till att människor som tvingats lämna sina hem får tak över huvudet, delar ut mat och vatten. Våra volontärer tar sig också fram till samhällen som drabbats av bränderna för att hjälpa nödställda personer.

Hjälper anhöriga få kontakt
I kaoset när människor tvingas lämna sina hem är det svårt att hålla kontakt med anhöriga. En viktig insats som Röda Korset gör är att se till att nära och kära kan få tag i varandra. Hittills har 35 000 personer registrerat sig i Australiensiska Röda Korsets system för att visa att en är i säkerhet och kunna få kontakt med närstående.

Hjälp under lång tid
Många människor och samhällen kommer att behöva hjälp under lång tid framöver. Röda Korset ger stöd till dem som förlorat sina hem för att de ska kunna återuppbygga sin tillvaro, och planerar för att kunna hjälpa samhällen och människor på lång sikt. 

Rädda liv i katastrofer världen över – swisha till: 900 80 04.