Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. 

Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Röda Korset säljer second hand på Tjurruset

Tjurruset är Sveriges tuffaste, skitigaste och kanske roligaste lopp. Vi finns på plats med torra och rena second hand-kläder till försäljning.
Tjurruset är Sveriges tuffaste, skitigaste och kanske roligaste lopp. Vi finns på plats med torra och rena second hand-kläder till försäljning.
Publicerad: 23 mar 2020
Lästid: ca

”Vi når hela vägen fram oavsett hur, när och var”

Orden här ovan är Röda Korsets viktigaste budskap. Vi når fram i kriser och katastrofer – ingen ska behöva lämnas ensam. Andra som också når fram är de som bestämt sig för att genomföra det krävande loppet Tjurruset. Och de gör det med samma inställning som våra frivilliga i drabbade områden – kämpar på fast det är svårt, hjälper varandra och fokuserar på målet.

Sveriges tuffaste lopp

Sedan 1997 har många låtit sig utmanas genom att delta i terrängloppet Tjurruset som är Sveriges roligaste, tuffaste och skitigaste lopp. På den 10 kilometer långa banan sätts styrka, vilja och uthållighet på prov. För barn mellan 9-15 år finns en egen krävande bana på 3 kilometer som heter Kalvruset. Var beredda på branta backar, leriga sankmarker, blöta träsk – och många skratt!

Röda Korset finns på plats

De som springer loppet kommer garanterat att bli leriga och smutsiga. Därför kommer Röda Korset vara på plats med ett stort utbud av rena, varma och prisvärda second hand-kläder till försäljning. Pengarna går till vår hjälpverksamhet som kan vara allt från katastrofinsatser till läxhjälp. Vi bidrar också tillsammans till ett hållbarare samhälle genom att återanvända det som redan finns. Välkomna!

Du kan anmäla dig redan i dag!

Anmäl dig

Tjurruset och Kalvruset arrangeras av Marathongruppen.