Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Hjälp till drabbade efter orkanen

Orkanen Dorian orsakade förödelse när den drog fram över Bahamas 2019. Tiotusentals människor fick sina hem förstörda.
Orkanen Dorian orsakade förödelse när den drog fram över Bahamas 2019. Tiotusentals människor fick sina hem förstörda.
Publicerad: 09 dec 2019
Lästid: ca

Orkanen drog in över Bahamas med väldig kraft i början av september 2019. Flertalet människor dog och ännu fler skadades.

Röda Korset var på plats med flera hundra volontärer som hjälpte nödställda på de många öarna i Bahamas. Tak över huvudet och rent vatten liksom vård till skadade kunde ges.

– Jag har aldrig tidigare sett en storm som denna, säger Charles Saunders, boende på ön Grand Bahama och en av många drabbade.

Nyfödd pojke i orkanen

– Jag skyddade min son under min arm, säger Lorvensky.

Han är pappa till den lilla pojken Kean som bara var 3 veckor gammal när vi träffade honom. Strax efter att pojken fötts drog orkanen Dorian in över Bahamas. Den nyblivna familjen var tvungen att fly sitt hem för att söka skydd.

Efter orkanen bodde de hos anhöriga och tack vare Röda Korsets hjälp fick de bland annat mat, vatten, hygienartiklar och kläder.

Trots att familjen förlorat sitt hem har mamma Christina hopp för sonens framtid.

– Jag vill att han ska få en bra utbildning, ett bra liv, säger hon.

Ge pengar varje månad

Som månadsgivare är du med oss varje månad, året runt och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Belopp
Personuppgifter
Signering
Minsta belopp är 50 kronor
kr

Livsviktig hjälp i krisen

Efter orkanen har vi gett hjälp till tiotusentals drabbade människor.

– Många lever i ovisshet om framtiden. Vi är här för att hjälpa de som drabbats med livsnödvändig akuthjälp. Vi kommer fortsätta att finns här, precis som vi alltid har gjort, för att hjälp människor att bygga upp sina liv igen, säger Jenelle Eli från Röda Korset.