Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Covid-19 sprider sig explosionsartat i Sydasien

Smittspridningen går i rasande fart i Sydasien. I Indien registreras hundratusentals nya fall om dagen, och bristen på sjukhussängar och syrgas är stor.
Smittspridningen går i rasande fart i Sydasien. I Indien registreras hundratusentals nya fall om dagen, och bristen på sjukhussängar och syrgas är stor.
Publicerad: 01 jun 2021
Lästid: ca

Viruset sprids med skrämmande hastighet. Över 27 miljoner människor har smittats av covid-19 i Indien, men även grannländerna Afghanistan, Bangladesh, Nepal och Pakistan är drabbade. 

I Indien, där smittspridningen gått väldigt fort på sistone, har den senaste vågen av covid-19 fått sjukvårds- och hälsosystemet på knä, särskilt på landsbygden där omkring 600 miljoner indier lever. Röda Korset är på plats arbetar med ambulans- och transportservice, första hjälpen, sjukvård samt ger syrgas till de allra sjukaste.  

Rädda liv varje dag!

Som månadsgivare är du med oss varje månad, året runt och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Belopp
Personuppgifter
Signering
Minsta belopp är 50 kronor
kr

Krisen har blottat en allvarlig ojämlikhet i sjukvården som drabbar de fattigaste värst. Vi på Röda Korset kämpar för att nå fram med hjälp till de mest utsatta. Vi delar ut skyddsmasker, handskar och mediciner. Röda Korset lagar också måltider och delar ut ris och förpackad mat.  

Våra läkare och volontärer bidrar också till att vaccinationsinsatserna når även de mest utsatta, som i isolerade och svårtillgänliga byar. Röda Korset sätter upp vaccinationscenter, administrerar vaccin och sprider kunskap om hur människor kan skydda sig själva och andra.

Cyklon försvårar läget i Indien

Indien har drabbats av flera starka cykloner den senaste månaden. Det har lett till översvämningar, skadade byggnader och att människor tvingats lämna sina hem. Naturkatastroferna är ett hårt slag mot många människor som redan är hårt drabbade av covid-19. Vi på Röda Korset är på plats och hjälper bland annat till med evakueringar samt ger mat och mediciner till drabbade.

Vi hjälper i katastrofdrabbad region

Flertalet länder i Sydasien drabbas återkommande av naturkatastrofer som översvämningar, cykloner och jordskred. Vi på Röda Korset har länge arbetat både före, under och efter katastrofer för att hjälpa människor. I Bangladesh har vi till exempel byggt cyklonskydd och utvecklat varningssystem. Tack vare det arbetet har många liv kunnat räddas.