Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Hjälpen når fram till Afrin i Syrien!

Vi har kommit fram med nödhjälp till människor i det krigsdrabbade området.
Vi har kommit fram med nödhjälp till människor i det krigsdrabbade området.
Publicerad: 02 mar 2018
Lästid: ca

En konvoj med 29 lastbilar från Röda Korset och Röda Halvmånen rullade in i det krigsdrabbade området på torsdagen (1 mars 2018). I lasten fanns nödhjälp som mat, vatten, filtar och hygien-kit för 50 000 personer.

Hjälpbehoven är stora i området. Tiotusentals människor har tvingats fly sina hem och lever som internflyktingar.

Säkerhetsläget har gjort att vi inte har kunnat komma in i Afrin de senaste månaderna. För att vi ska kunna arbeta i ett område krävs det alltid att vi får säkerhetsgarantier från de stridande parterna.

Konvojen som nu nått fram är vår första till området sedan häftiga strider utbröt i området tidigare i år. Under 2017 kom vi fram med flera hjälpsändningar till Afrin, senaste gången var i början av december.

Läget i Afrin, Östra Ghouta och andra områden i Syrien är något vi följer mycket noga. Vi ser med oro på den senaste tidens våldsamma strider där civila blivit offer och vårdinrättningar hamnat i skottlinjen. Vi uppmanar vi alla parter att respektera den humanitära rätten – civila, sjukhus, ambulanser och hjälparbetare får inte attackeras!