Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Syrien: Tio år av hunger

Syrien är utmattat av krig, och det pågår fortfarande. Matkrisen är värre än någonsin. Ge en gåva som räddar liv och ger människor mat för dagen.
Syrien är utmattat av krig, och det pågår fortfarande. Matkrisen är värre än någonsin. Ge en gåva som räddar liv och ger människor mat för dagen.

Kriget i Syrien har pågått i ofattbara tio år, och just nu råder akut matbrist. Varannan familj saknar tillräckligt med mat, och människor tvingas köa från gryningen för en bit bröd. För att uppmärksamma detta vill vi samla ihop till mat för 10 000 människor i Syrien under mars, och vi hoppas att du vill vara med. Tillsammans kan vi rädda liv.

Det här räcker din gåva till:
735 kr, mat för en familj i en månad
147 kr, mat för en person i en månad
37 kr, mat för en person i en vecka

Rädda liv varje dag!

Som månadsgivare är du med oss varje månad, året runt och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Belopp
Personuppgifter
Signering
Minsta belopp är 50 kronor
kr

Röda Korset har varit på plats i Syrien sedan krigets första dag, och en av våra största insatser är just att ge människor mat. Vi delar ut bröd, delar ut matpaket med basvaror till familjer och serverar värmande måltider i våra storkök. Våra volontärer lever själva mitt i kriget och riskerar sitt liv för att hjälpa andra, och vi når ofta fram till platser dit andra inte når.