Porslinskollektion till förmån för röda korset.

I samarbete med Moomin by Arabia

I samarbete med Moomin by Arabia

Tillsammans i Mooments of Kindness – för att små gester kan göra stor skillnad.

Under det gemensamma temat Mooments of Kindness, samarbetar vi med Moomin by Arabia för att lyfta medmänsklighet och vikten av att vara snälla mot varandra.

Resultatet är en porslinskollektion baserad på Tove Janssons illustrationer från 1963 för Röda Korset. Kollektionen innehåller en mugg, en tallrik, en skål och ett fat med Tove Janssons motiv och säljs i utvalda butiker och online från augusti 2022. För varje såld produkt donerar Moomin by Arabia 10 kr till vårt humanitära arbete.

Som en del i lanseringen av kollektionen uppmanas alla att ta del av Mooments of Kindness – små, vänliga gester som kan göra stor skillnad. Budskapet är att vi alla, stora som små, kan bidra till en medmänsklig värld genom våra handlingar, vilket passar väl in i Röda Korsets arbetssätt och de värderingar som vi vill främja.

Initiativet inkluderar också ett pedagogiskt material, "Kompiskunskap med Mumin", för barn och unga. Materialet ska exempelvis användas i våra verksamheter för barn, unga och familjer på Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterade runt om i Sverige, där syftet är att främja psykisk hälsa, stärka resiliens och lära barn att sätta ord på sina känslor.

Samarbetet görs även i Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Storbritannien och Japan.

Köp porslinet här

Moomin by Arabia logotyp

Moomin by arabia porslin till förmån för Röda Korset.
Porslinskollektionen som syns på bilden är baserad på Tove Janssons illustrationer från 1963 för Röda Korset och innehåller en mugg, en tallrik, en skål och ett fat.

”"Världen behöver omtanke, vänlighet och en känsla av gemenskap. Muminfamiljen visar hur vi kan ge varandra medkänsla och omtanke, hur vi kan acceptera alla som de är och hylla vänlighetens kraft"”

Mirka Paasikangas, Global PR & Communications Manager Moomin By Arabia