Två kvinnor åker tåg.

SJ Kupé bidrar till ökad krisberedskap

SJ Kupé bidrar till ökad krisberedskap

Som en del i sitt partnerskap kring nationell krisberedskap valde SJ att bidra med en artikel i ämnet i sitt populära ombord-magasin Kupé.

Dela: Dela på Facebook Dela på LinkedIn Dela på Twitter

– SJ är alltid en viktig samhällsaktör och vårt samarbete med Röda Korset ser vi som självklar, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ. Om en kris inträffar i Sverige och Röda Korset behöver mobilisera, då är vi på SJ beredda att bidra genom att erbjuda tågresor till insatsplatsen, fortsätter han. Men att vara partner inom nationell krisberedskap behöver inte enbart betyda att man är redo att sköta transporter av material och personal.

För SJ blev en artikel i magasinet Kupé ytterligare ett sätt att bidra till att öka Sveriges krisberedskap, genom att göra fler människor medvetna om vad det faktiskt innebär att vara beredd om en krissituation uppstår. I artikeln fick läsarna 7 tips på hur man ska agera och förbereda sig, och även hur det är att arbeta med krisberedskap, genom en intervju med Ylva Jonsson Strömberg som är enhetschef för kris och beredskap på Röda Korset. 

Läs hela artikeln i Kupé här.

”"SJ är alltid en viktig samhällsaktör och vårt samarbete med Röda Korset ser vi som självklart. Genom artikeln i Kupé höjer vi allmänhetens kunskap om krisberedskap och kan bidra på ytterligare ett sätt – innan krisen inträffar."”

Tobbe Lundell, presschef SJ