Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Julklappsetiketter

Köp populära julklappsetiketter från Röda Korset. Pengarna från försäljningen går till Röda Korsets arbete i Sverige och runt om i världen.
Köp populära julklappsetiketter från Röda Korset. Pengarna från försäljningen går till Röda Korsets arbete i Sverige och runt om i världen.

2023 års juletiketter – en samlingsutgåva

Årets julklappsetiketter är en samlingsutgåva med etiketter från 1930 och framåt. Samlingen kommer från Inga Vogel från Floda.

Hennes farfar, James Krúger, var en av upphovsmännen till Röda Korsets julklappsetiketter. James anordnade en tävling och lät konstnärer skicka in förslag. Sedan valdes en konstnär ut som fick sina alster tryckta till etiketter. De första, år 1927, kostade 30 öre för tio etiketter. Pengarna från försäljningen gick till Röda Korset.

Nästan 100 år har gått sedan dess. De flesta etiketter som James tog fram fördes vidare i familjen och finns nu sparade i en samling hos Inga. En unik samling har fått nytt liv.

Etiketterna levereras hem till dig med start i mitten av november och därefter inom två veckorsperioder.

Den 18 december är sista dag för beställning på webben om du vill vara säker på att hinna få etiketterna före jul.

Se till att prenumerera på våra julklappsetiketter här nedan för att vara säker på att du får hem dem i god tid till nästa jul.

Prenumerera på julklappsetiketter

Fyll i ditt för- och efternamn.
Fyll i din adress.
Fyll i ditt postnummer
Fyll i ort.
Fyll i korrekt mejladress.
Fyll i antal paket

Fler sätt att stödja