Lokalvolontär bär på vit säck

Om oss

Om oss

Röda Korset hjälper människor som drabbas av kriser och katastrofer över hela världen. Tack vare miljontals volontärer når vi fram, även när det är svårt. Välkommen till vår värld.

Svenska Röda Korset är en ideell organisation som grundades 1865. Idag är vi Sveriges största humanitära frivilligorganisation med omkring 25 000 volontärer i fler än 300 lokalföreningar.

Vad gör Röda Korset? 

Vi finns runt om i Sverige för att hjälpa människor i utsatta situationer. Vi finns på plats med stöd och trygghet när krisen slår till, vi delar ut mat och kläder när pengarna inte räcker, vi bistår med läxhjälp, mötesplatser och efterforskning av saknade anhöriga.

Röda Korset finns också i 190 andra länder världen över. Vårt arbete går ut på att ge stöd till människor i nöd och att hjälpa till att förebygga kriser. Vi är en neutral, självständig och opartisk humanitär organisation med miljontals volontärer som ser till att hjälpen kommer fram till dem som behöver den mest. Läs mer om vårt internationella arbete.

Röda Korsets uppgift

I mer än 150 år har vi på Röda Korset arbetat med att hjälpa där det behövs som mest. Vi har en global närvaro och kämpar alltid för att skydda utsatta människor i kriser, krig och naturkatastrofer. Före, under och efter – vi är där.

Svenska Röda Korset är en viktig nationell förening i den internationella rödakorsrörelsen och en stor bidragsgivare till hjälpinsatser i andra länder. De senaste åren har vi bland annat gett stöd i krigets Ukraina, i hungerdrabbade länder i Afrika och efter jordbävningen i Syrien och Turkiet. Med vårt världsomspännande nätverk kan vi hjälpa som ingen annan organisation kan.

Rödakorsare hälsar på ungdom i cykelhjälm

Kontaktuppgifter och öppettider

Kontakta oss