Våra sajter

Här hittar du länkar till Röda Korsets övriga sajter. Visste du att Röda Korset har både en högskola och en folkhögskola? RedNet är vårt intranät. Kommunsidor riktar sig till dig som vill engagera dig i Röda Korset lokalt. Röda Korsets Ungdomsförbund finns för dig som är yngre än 30 år.

Jobba hos oss

Röda Korset hjälper människor som drabbas av kriser och katastrofer över hela världen. Vi letar ständigt efter nya personer med varierande bakgrund som kan bistå oss i vårt arbete.
Röda Korset hjälper människor som drabbas av kriser och katastrofer över hela världen. Vi letar ständigt efter nya personer med varierande bakgrund som kan bistå oss i vårt arbete.
Lastar nödhjälp från båt
Lediga jobb

Bli en del av Röda Korset. Här hittar du våra lediga tjänster just nu. Sök idag!

Se alla lediga jobb

Välkommen till vår värld!

Att arbeta för Röda Korset är mer än en anställning. I vår värld handlar  det om att rädda liv, lindra mänskligt lidanade och sprida hopp. Det gör vi varje dag runt om i världen och du kan bidra. Hos oss arbetar du med sju grundpriciper som din kompass, oavsett om du är värvare på stan, psykolog på behandlingscenter för krigsskadade och torterade, verksamhetschef på Röda Korset i Västerås eller delegat i krigets Syrien. 

Vad kan du jobba med på Svenska Röda Korset?

I Svenska Röda Korsets organisation ingår en centralorganisation bestående av ca 400 medarbetare. Utöver det bär också en Högskola, en folkhögskola, ett ungdomsförbund och sex behandlingscenter Röda Korsets namn. Runtom i Sverige finns dessutom drygt 580 lokala rödakorsföreningar som formellt sett är egna juridiska enheter men som är en del av rörelsen.

Inom vår tjänstepersonsorganisation kan du jobba med allt från internationella utvecklingsprojekt och efterforskning av förlorade anhöriga till kommunikation, krisberedskap och stöd till volontärer. Vi rekryterar också vidare till den internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsen. Det finns med andra ord många olika möjligheter att växa och utvecklas med oss.

Här är några exempel på de grupper vi rekryterar till.

Värvare

Värvar månadsgivare genom att sprida information om vad Röda Korset gör i Sverige och övriga världen. Värvning görs genom direktdialog med människor på gator och torg, genom dörrknackning eller över telefon.

Delegater

Medarbetare som anställs för uppdrag i utlandet. Vi anställer personal för att implementera våra egna internationella projekt, men även för att sekondera personal till den internationella Röda Kors-rörelsen. Vi kallar all vår internationella personal för delegater.

Vårdpersonal

På våra sex behandlingscenter för trauma- och tortyrskadade arbetar psykologer, psykoterapeuter, fysioterapeuter, tolkar, kurator, administratörer, ledare för barnverksamheten och läkare med utredning och samtalsbehandling, enskilt och i grupp.

Tjänstemän

Inom den nationella och den internationella avdelningen arbetar bland annat handläggare, rådgivare och verksamhetsutvecklare med att bedriva och stödja verksamheter, opinionsbildning och påverkansarbete för att möta utsattheten där den är som störst. Vår kommunikations- och insamlingsavdelning rymmer bland annat marknadsförare, kommunikatörer och digitala analytiker. Till de större stödfunktionerna hör IT, Ekonomi och HR.