Flera av Röda Korsets medlemmar tittar in i kameran och ler.

Bli medlem

Bli medlem

Medlemskapet innebär att du tar ställning för våra grundprinciper och ställer dig bakom våra värderingar om medmänsklighet, handlingskraft och allas lika värde. Tillsammans gör vi skillnad!

Bli medlem

Bli medlem nu och ställ dig bakom våra värderingar om medmänsklighet, handlingskraft och allas lika värde. Tillsammans kan vi påverka!

Enskilt medlemskap: 250 kr

Ditt medlemskap betyder mycket

Som medlem ser du till att vi finns och har en fungerande organisation som kan hjälpa utsatta människor i Sverige och runt om i världen. Allt fler människor befinner sig i utsatta situationer och vi vill öka vår förmåga att stödja och hjälpa. Ju fler vi är desto starkare blir vi.

Medlemsavgiften är 250 kronor per år. Som medlem får du Röda Korsets Magasin fyra gånger om året, ett magasin fullspäckat med aktuella berättelser och fakta om vårt arbete världen över.

Ett barn kramar om en röda korsare och tittar in i kameran.

Teckna medlemskap för hela familjen

Medlemskap för hela familjen
Flera unga medlemmar tittar in i kameran och ler.

Engagera dig i Röda Korsets Ungdomsförbund och ta ställning för barn och ungas rättigheter i Sverige.

Bli ungdomsmedlem

Vanliga frågor och svar om medlemskap i Röda Korset

Medlemskapet i Röda Korset är ett ställningstagande för medmänsklighet, handlingskraft och allas lika värde. Som medlem får du möjlighet att uttryckligen ta ställning för organisationens grundläggande principer och verksamheter och aktivt engagera dig i den demokratiska processen. Som medlem kan du också bli förtroendevald i Röda Korsets styrelse, på lokal och/eller nationell nivå.

Hur blir jag medlem?

Om du vill bli medlem är det enklast att ansöka om medlemskap på hemsidan här ovan. Du kan också betala in medlemsavgiften på bankgironummer 900- 8095, uppge namn och personnummer i meddelanderutan.

Vad kostar det att bli medlem?

Medlemsavgiften i Svenska Röda Korset kostar 250 kronor (125 kr för familjemedlem). Medlemsavgiften i Röda Korsets Ungdomsförbund är gratis.

Vad innebär ett familjemedlemskap?

Familjemedlemskap innebär att en person i familjen är huvudmedlem och betalar 250 kronor/år medan resterande familjemedlemmar (som är skrivna på samma adress) endast betalar 125 kronor/år per ytterligare familjemedlem. Ett familjemedlemskap i Svenska Röda Korset kan inte innehålla ett medlemskap i Röda Korsets ungdomsförbund. Eventuellt medlemskap i Ungomsförbundet måste tecknas separat.

Vad innebär det att vara rörelsemedlem?

Rörelsemedlemskapet innebär att den som är under 31 år och medlem i någon av organisationerna automatiskt blir medlem i både Svenska Röda Korset och Röda Korsets Ungdomsförbund. Till exempel: Är du under 31 och huvudmedlem i Röda Korsets ungdomsförbund blir du automatiskt rörelsemedlem i din närmsta Rödakorskrets utan extra kostnad.

Hur gör jag för att ändra kretstillhörighet i mitt medlemskap?

Som medlem kan du välja att vara medlem i en lokal krets eller vara medlem i Röda Korset nationellt. Många vill stödja Röda Korset och våra värderingar med ett medlemskap, men inte nödvändigtvis tillhöra en lokal krets. Därför erbjuder vi som komplement ett medlemskap utan kretstillhörighet, det vill säga nationellt medlemskap. För att ändra kretstillhörighet, ring eller mejla vår Infoservice.

Varför har jag fått en faktura fast jag betalar mitt månadsgivande via autogiro?

Vissa av våra månadsgivare får vid tecknande av autogiro ett erbjudande om att bli medlem kostnadsfritt i ett år. När det året är slut skickar vi ut en faktura för att fortsätta vara medlem i Röda Korset. Det är valfritt att vara medlem, och vill du inte längre vara medlem kan du bara kasta fakturan. Vill du säkerställa att du inte får fler påminnelser om att förnya ditt medlemskap kan du kontakta Infoservice så tar vi bort dig ur medlemsregistret.

Hur förnyar jag mitt medlemskap?

I slutet av januari skickar vi ut en medlemsavisering via post till våra medlemmar. I aviseringen får du ditt medlemskort och inbetalningsavi. För de som inte betalat in medlemsavgiften går en påminnelse ut tre gånger under året. Om du inte har fått din medlemsavisering kan du betala in ditt medlemskap på vårt bankgironummer 900-8095, ange personnummer eller medlemsnummer samt ditt namn.

Hur avslutar jag mitt medlemskap?

Du mailar ditt personnummer/medlemsnummer till info@redcross.se eller ringer Infoservice på 0771-19 95 00.

Hur avslutar jag medlemstidningen Röda Korsets Magasin?

Kontakta Infoservice via telefon eller e-post så avslutar vi din prenumeration. Är du medlem kommer dock det första numret på året ändå skickas ut i samband med att medleamsaviseringen skickas ut i januari.

Har du en fråga om ditt medlemskap?

Fler sätt att stödja