Ett bord fullt med julklappsetiketter, julklappar och presentpapper.

Julklappsetiketter

Julklappsetiketter

Köp Röda Korsets populära julklappsetiketter! Pengarna från försäljningen går till Röda Korsets arbete i Sverige och runt om i världen. I år består de av en samlingsupplaga från 1930-talet fram till idag.

2023 års juletiketter – en samlingsutgåva

Årets julklappsetiketter är en samlingsutgåva med etiketter från 1930 och framåt. Samlingen kommer från Inga Vogel från Floda.

Hennes farfar, James Krúger, var en av upphovsmännen till Röda Korsets julklappsetiketter. James anordnade en tävling och lät konstnärer skicka in förslag. Sedan valdes en konstnär ut som fick sina alster tryckta till etiketter. De första, år 1927, kostade 30 öre för tio etiketter. Pengarna från försäljningen gick till Röda Korset.

Nästan 100 år har gått sedan dess. De flesta etiketter som James tog fram fördes vidare i familjen och finns nu sparade i en samling hos Inga. En unik samling har fått nytt liv.

 

Den 18 december var sista dagen för beställning av 2023 års julklappsetiketter. Välkommen åter hösten 2024!

Du vet väl att du kan prenumerera på våra julklappsetiketter, så är du säker på att få hem dem i god tid till nästa jul? Fyll i vårt enkla formulär så får du automatiskt hem etiketterna i brevlådan.

Prenumerera på julklappsetiketter

Fler sätt att stödja

Julklappar

Ge en julklapp som räddar liv

Köp gåvobevis