Vi söker ny butikschef i Halmstad

Röda Korset i Halmstad är inne i ett expansivt skede där vår nuvarande butikschef går vidare till nya arbetsuppgifter inom organisationen. Vi behöver därför finna en ny butikschef som vill lyfta vår secondhandbutik och vårt hållbarhetsarbete till nya höjder. 

Som butikschef för Röda Korset Second hand Halmstad driver du en viktig verksamhet vars överskott möjliggör Röda Korsets sociala arbete lokalt, nationellt och internationellt. Tjänsten innebär även att arbeta med ekologisk och social hållbarhet.   

Till din hjälp har du ett engagerat team av anställda, volontärer och praktikanter. Ditt ledarskap präglas av intresse och empati för människor med olika bakgrunder och förutsättningar. Du har förmåga att bygga och leda team, samt jobba mot uppsatta mål.

Vi tror att du har jobbat med människor i en ledande position, kanske i butik eller som säljare, och har ett brinnande intresse för hållbarhets- och rättvisefrågor. Du har ett starkt eget driv och en insikt att man når längst genom att arbeta tillsammans. Vi ser gärna att du är kreativ och har ett sinne för färg, form och design. 
Vi utgår från att du har god datorvana och kan hantera sociala medier, som är vårt viktigaste sätt att kommunicera med marknad och omvärld. Du har koll på ekonomi och kan hantera förekommande administrativa uppgifter samt behärskar engelska både i tal och skrift.
Du ställer dig helhjärtat bakom Röda Korsets humanitära värderingar och grundprinciper. Har du erfarenhet från föreningsarbete är det meriterande. 

Vi kan erbjuda en mycket trevlig, varm och stimulerad arbetsplats med många härliga mänskliga möten. Stundtals håller vi högt tempo och arbetsuppgifterna varierar. Du ingår i ett givande och stöttande nätverk av ca 260 Second hand-butiker i Sverige.  

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar 6 månaders provanställning och arbetstiden är 90-100 procent. Kollektivavtal finns.

Du rapporterar till vår verksamhetschef som i sin tur rapporterar till styrelsen i Halmstad.

Varmt välkommen att skicka in din ansökan till malin.joleby@redcross.se. 
För mer information kontakta vår nuvarande butikschef Malin Joleby på 035-17 88 65. 

Vi önskar din ansökan senast den 29 februari 2024 och start enligt överenskommelse.

Vi på Röda Korset finns över hela världen och hjälper människor som drabbats av kriser och katastrofer. Tack vara miljontals volontärer når vi fram, även när det är svårt. Röda Korset och Röda Halvmånens globala humanitära nätverk finns i 191 länder.