Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Brev till medlemmar med information och Julhälsning!

Nu lackar det mot jul!

 

Du är medlem i Västjämtlands rödakorskrets och vi i styrelsen vill gärna uppdatera dig om vad som hänt under året och vad vi vill göra framöver.

 

Som du säkert lagt märke till så har vi varit tvungna att lägga ner vår verksamhet Kupan i Järpen. Det känns förstås sorgligt men eftersom ekonomin inte gick ihop och verksamheten drevs med förlust var vi tvungna att lägga ner. Vi är ledsna över det och vet att verksamheten fyllde en viktig funktion. Nedläggningen av Kupan har tagit mycket tid och kraft under året men är nu avslutad.

                                                              

Men när en dörr stängs öppnas också andra. Det här möjliggör för oss att vi kan börja arbeta med nya verksamheter och också på lite bredare front. I den Strategiska Inriktningen 2020–2023 som fastställdes av Röda Korsets Riksstämma 2019 slår vi bland annat fast att vi ska kraftsamla kring humanitära behov i våra kommuner. Därför drar nu Västjämtlands rödakorskrets igång besöksverksamhet för ofrivilligt ensamma. Vill du engagera dig som frivillig så anmäl dig på Röda Korsets hemsida www.redcross.se/engagera-dig (sök på Åre) eller e-posta en intresseanmälan till jarpen@redcross.se . 

 

Det är så mycket vi vill göra. För att göra allt behöver vi bli fler aktiva rödakorsare i Åre kommun. Är du intresserad av beredskapsfrågor, första hjälpen eller av styrelsearbete, kan du avvara några timmar så hör av dig.

Vi vill bli fler! Några timmars arbete i månaden kan betyda mycket för Röda Korset och våra möjligheter att hjälpa andra.

 

Kretsstämma

Som medlem i föreningen har du möjlighet att vara med på kretsens årsmöte. Du behöver inte åka nånstans utan kan vara med digitalt framför din dator. Vill du delta fysiskt på plats så kommer vi att försöka ordna det för ett begränsat antal personer, om inte Covid-restriktioner sätter stopp för det. Behöver du digital hjälp, hör av dig. Har du ingen dator eller platta och vill delta, hör av dig. Vi kommer också att ha några övningstillfällen där alla kan koppla upp sig under januari så vi vet att allt funkar.

Kallelse och mer information kommer i januari.

 

Så boka den 22 februari 2021 kl 18.30 för Kretsstämma (årsmöte).

 

För att spara miljön och portokostnader så vill i så stor utsträckning som möjligt skicka e-post istället för brev. Därför behöver vi din e-postadress skicka den till jarpen@redcross.se

 

Hör av dig!

Hoppas du får en fin jul, trots rådande omständigheter.

önskar

Styrelsen för Västjämtlands rödakorskrets