Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Möjlighet att lokalt öva första hjälpen

Publicerad av: Marcela Simms, den 11 mars 2021.

Röda Korset har lång erfarenhet av att lära ut första hjälpen till allmänheten. Under pandemin har vi gått över till att sprida kunskaper inom första hjälpen genom digitala onlinekurser. Det fungerar mycket bra, men vi vill ändå att de som gått kursen ska ha en ytterligare möjlighet att öva praktiskt på de mest centrala momenten i första hjälpen, bland annat träna hjärt- lung-räddning på riktiga HLR-dockor. 

 

Övningshubbarna vänder sig till den som deltagit på Svenska Röda Korsets digitala utbildningar online eller vår webbkurs Våga rädda liv. Vid ett lokalt övningstillfälle får man sedan möjlighet att träna på de mest centrala momenten i första hjälpen, till exempel öva hjärt- lung-räddning på en HLR-docka. Ett övningstillfälle är 35 - 45 minuter långt.

 

STEG 1: Anmäl dig till Första hjälpen online eller Första hjälpen barn online. Du kan också gå webbkursen ”Våga rädda liv” på Röda Korsets sajt.

 

STEG 2: Anmäl dig efter genomgången kurs till ett övningsställe i din närhet för att träna mer på de praktiska momenten.

 

Övningstillfället är kostnadsfritt. Röda Korset utbildar i första hjälpen med stöd av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

 

Corona-anpassning:

 

Under pågående pandemi kommer övningstillfällena att vara Corona-anpassade genom att övningstillfällena genomförs med en deltagare åt gången. Två personer från samma hushåll kan delta samtidigt. 

Vi har tydliga hygienrutiner, bland annat hur övningsdockorna ska rengöras och desinficeras mellan varje övningstillfälle och övningslungor kastas. 

Som deltagare kan du också välja att endast öva bröstkompressioner på övningsdockan. 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Det viktigaste av allt är att vi håller fysiskt avstånd under övningstillfällena och att såväl deltagare som övningsledare avbokar om man själv eller någon i sin närhet känner minsta symtom.

 

 

Anmälan gör du här: https://rodakorset.eduportal.se/kurs/488248/course

Här hittar du datum och tider för onlinekurser och lokal övningshubb.  Mer information finns på rodakorset.se

Vet du vad du ska göra om olyckan är framme?