Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Vaccinationsstödjare från Västervik Röda Korset.

Publicerad av: Mustafa Saoud, den 6 maj 2021.

Vaccinationsstödjare från Västervik Röda Korset.

Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Frivilligledare Gunvor Ohlsén säger att de är16 st som är ideella sjukhusvärdar och brukade vara på sjukhuset innan pandemin . Deras uppgift var att hjälpa patienter och besökare som kom till sjukhuset. 

 

När coronakrisen var ett faktum ställde Röda Korsets sjukhusvärdar om sin verksamhet och blev kö värdar vid vaccincentralerna i stället.

”Det har varit  fantastiskt kul” säger samordnaren Gunvor Ohlsén.

 

Läs mer trycka här:  https://vt.se/bli-prenumerant/artikel/rk019yml

Nu vid vaccinationen mot covid-19 jobbar en del av våra volontärer på vaccinations centrum,växelvis tre  av dem på förmiddagen och tre på eftermiddagen. De finns i Västervik vid Bryggaren på Spötorget varje dag mellan kl 8 00 – 16 00 för att vägleda människor som vill vaccinera sig . 

Vid vaccinationen mot covid-19 bidrar vi att vaccineringen går tryggt och säkert till. Vi hjälper till med praktiska saker som exempelvis ta emot dem som ska vaccineras och vägleda dem till vaccinationsstället, hålla ordning och observera att alla känner sig lugna och bekväma.

 

Vår tacksamhet riktar vi till er för en härligt arbete som ni gör.

Styrelsen