Tjustbygdens rödakorskrets

Hjärtligt välkommen till vår kommunkrets som sedan mars 2023 har en gemensam styrelse för hela kommunen. Gamleby, Hasselö, Hjorted och Ukna finns kvar som rödakorsgrupper och med självbestämmande.

De tidigare verksamheterna flyter på.  Anhöriggruppen i Gamleby,  Besöksgruppen i Västervik, Rödakorsvärdarna och Språkkaféet i Västervik är igång. Rödakorsgrupperna med sina traditionella verksamheter. Hasselö med Luciafirande och sin Loppisboa öppen.  Hjorted har lotterier i samband med ortens evenemang. Gamleby bjuder på kaffe och har sin loppislokal öppen i samband med marknader, har tombola och bössinsamling, Ukna bjuder också på kaffe och har lotteriförsäljning i samband med advent, Lucia och julgransplundring.  

 

Och förstås, den så viktiga Kupan, vår mötesplats och second hand fungerar utmärkt tack vara alla ambitiösa, duktiga, frivilliga medarbetare och personal som jobbar för att vi ska kunna skänka pengar till behövande, både nära oss och internationellt. En grundförutsättning är alla generösa givare.

Kom gärna med förslag på verksamheter och tveka inte att titta in i vår mötesplats Kupan på Esplanaden 22. Vill du arbeta som frivillig i någon av kretsens verksamheter eller på Kupan, vår second hand? Du behövs! Tveka inte att ta kontakt. Titta in på Kupan eller ring 0490 - 136 23. Välkommen!

I år i november har Svenska Röda Korset funnits i kommunen i 122 år.