Tjustbygdens rödakorskrets

Hjärtligt välkommen till vår kommunkrets som sedan mars 2023 har en gemensam styrelse för hela kommunen. Gamleby, Hasselö, Hjorted och Ukna finns kvar som rödakorsgrupper och med självbestämmande.

Det känns som en positiv nystart. Men vi behöver hjälp att hitta en ordförande. Besöksgruppen, Rödakorsvärdarna, Språkkaféet är i gång och Anhöriggruppen i Gamleby har startat upp igen. Rödakorsgrupperna i Gamleby, Hjorted och Ukna fortsätter med sina traditionella verksamheter. Hasselö har sin Loppisboa öppen.
Och förstås, den så viktiga Kupan, vår mötesplats och second hand fungerar utmärkt tack vara alla ambitiösa, duktiga, frivilliga medarbetare som jobbar för att vi ska kunna skänka pengar till behövande, både nära oss och internationellt. En grundförutsättning är alla generösa givare.
Kom gärna med förslag på verksamheter och tveka inte att titta in i vår mötesplats Kupan på Esplanaden 22. Vill du arbeta som frivillig i någon av kretsens verksamheter eller på Kupan, vår second hand? Du behövs! Tveka inte att ta kontakt. Titta in på Kupan eller ring 0490 - 136 23. Välkommen!
I år har Röda Korset funnits i kommunen i 121 år.