Sömnadsverksamhet

Handarbetskafé Örebro rödakorskrets

Örebro

Handarbete och fika i butiksmiljö. Alla är välkomna, ta med ditt eget handarbete eller tillverka något som kan säljas i butiken (material kan fås till detta ändamål).

Tid: Varje onsdag kl 14-16 med start 11/1-23

Plats: Röda Korsets Second Hand-butik, Firmavägen 4, Marieberg

Kontakt: secondhand.orebro@redcross.se tel 019-18 61 33

Reportage från vårt handarbetscafé

Jag går ut i butiken och ser förberedelserna, de har dukat upp ett bord med koppar och kaffekannor. Jag ställer även fram de fina sockorna de stickat. För visst kan det vara trevligt att få ett ansikte på vem som gjort dem?


När klockan slår 14.00 anländer deltagarna. De är idag fem stycken kvinnor som handarbetar och samtalar tillsammans. De flesta stickar sockor, men även en mössa håller på att växa fram. Handarbetscaféet har funnits i cirka ett och ett halvt år, men har haft ett uppehåll på grund av coronapandemin. Från början var de två stycken men gruppen har utökats med fler deltagare under tiden och ännu fler är välkomna!


De berättar att det är ett trevligt sätt att träffas på, de förenar nytta med nöje och lär mycket av varandra under tiden de handarbetar och fikar tillsammans.

Medan kvinnorna sitter och handarbetar i butiken tittar kunderna nyfiket på när de går runt och shoppar.


Vill Du också vara med? Tag med Ditt handarbete hit och sy, sticka, brodera eller vad Du tycker om att göra medan Du umgås. I mån av tillgång kan Du få material av oss och det Du tillverkar tillfaller då butiken.

Varmt välkommen!

Handarbetskaféet i Mariebergsbutiken.