Alak & Co hjälper deltagare i Malmökretsen med juridisk rådgivning

Publicerad av: Johanna Christensson, den 21 november 2022.

Sedan oktober 2021 har Alak & Co erbjudit 30 minuters gratis juridisk rådgivning till deltagare i Röda Korset Malmös olika verksamheter. De fokuserar främst på familjerätt, ekonomisk familjerätt, migration, tvångsvård och brottmål. Vi är nu glada över att kunna meddela att samarbetet fortsätter framöver!

Alak & Co erbjuder Röda Korset i Malmös deltagare 30 minuter gratis juridisk rådgivning. Bild: Alak & Co

En flerspråkig byrå

Alak & Co är en humanjuridisk byrå som talar svenska, arabiska och engelska. Detta gör att de kan vara tillmötesgående på klientens eventuella modersmål. På så sätt förenklar de juridiken för sina klienter och kan hjälpa ännu fler. De specialiserar sig på juridik kopplat till mellanöstern samt hedersförtryck- och våld. Med en stor passion för att hjälpa människor i utsatta situationer vill de hjälpa fler att använda juridik i förebyggande syften. De vill med sitt arbete förhindra att personer hamnar i långa och dyra juridiska processer i onödan.

Hur går det till?

Du behöver lämna ditt namn och telefonnummer samt en kort beskrivning av det du behöver hjälp med till din kontaktperson på Röda Korset. Varje fredag rapporterar verksamhetsledaren in alla nya ärenden till Alak & Co. Någon från juristbyrån ringer upp dig och bokar in 30 minuters kostnadsfri rådgivning.

Under dessa 30 minuter kan juristen ringa in ditt juridiska problem du undrar över. Sedan kan de ge råd om vilka alternativ du kan gå vidare med och hur du går till väga. Om du behöver rådgivning på annat språk än svenska, arabiska eller engelska kan du be någon du känner att hjälpa dig tolka.

Alak & Co om samarbetet med Röda Korset

Alak & Co känner att klimatet i Sverige blivit kallare och att ojämlikheten ökar mellan olika grupper i samhället. De tycker att Röda Korset är en av de organisationer som ökat sina verksamheter för att möta de ökade behoven. Alak & Co vill också vara med och hjälpa till och kunna erbjuda det de är experter på.

Samarbetet med Röda Korset i Malmö tycker Alak & Co har fungerat bra.

– ­­ Vårt samarbete med Röda Korset har varit ett fungerande samarbete som lett till att vi kunnat hjälpa många människor med det vi kan bäst, nämligen humanjuridik, säger Samar Alak, Alak & Co.

De vill därför fortsätta och till och med fördjupa samarbetet under 2023.

Tveka inte att höra av dig till din kontaktperson på Röda Korset i Malmö om du är i en utsatt situation och behöver juridisk rådgivning!

 

 

Text av Andreas Sundström