Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

DU behövs som vaccinationsstödjare

Publicerad av: Johanna Christensson, den 4 juni 2021.

Sedan 31 maj har Röda Korset Malmökretsens vaccinationsinsats varit i gång på Stadionmässan i Malmö. Insatsen behöver upp till 100 volontärer och du kan bli en av dem. Sök uppdraget som Vaccinationsstödjare som pågår till 30 september och innebär minst tre timmar i veckan.

Ansök till Vaccinationsstödjare här.

Stadionmässan i Malmö är numera kärnan för vaccinationsinsatsen som Röda Korset gör i samarbete med MinDoktor.

Samhällsnyttigt uppdrag på tre timmar i veckan

Vaccinationsstödjares största uppgift är att vara värd för patienterna som skall vaccineras mot covid-19. I första hand har en Vaccinationsstödjare hand om observationsrummet på Stadionmässan. Det är en väntsal där de nyligen vaccinerade patienterna väntar i 15 minuter innan de får lov att gå hem. Under väntetiden ska eventuella direkta biverkningar eller allergiska reaktioner upptäckas. En vaccinationsstödjare ska tillkalla vårdpersonal om en sådan situation skulle ske.

Andra uppgifter för en Vaccinationsstödjare omfattar att svara på frågor och se till att insatsen flyter på som den ska. Vaccinationsstödjare placeras där det behövs på Stadionmässan och uppgifterna är beroende av hur många frivilliga som finns på plats. Finns det tillräckligt många, kan en Vaccinationsstödjare även stå i dörren för att hälsa personal och patienter välkomna samt svara på eventuella frågor. Stödjarna kan också stå i entrén till vaccinationssalen och i utgången.

”Du gör en insats för samhället och individen”

Du behövs som Vaccinationsstödjare. På Stadionmässan i Malmö behövs upp till 100 frivilliga fram till insatsens avslut den 30 september. Alla frivilliga utbildas inom Röda Korset och hur det är att vara frivillig. Vaccinationsstödjare får också specifik utbildning för insatsen. På plats finns de skyddsmaterial som du behöver.

Verksamhetsutvecklare och ansvarig för insatsen, Maria Rahm uppmanar till att ansöka frivilligtjänsten och säger:

"Du gör en insats för samhället och individen. Det kostar dig tre timmar av din fritid i veckan."

– Maria Rahm, verksamhetsutvecklare och ansvarig för insatsen

Ansök till Vaccinationsstödjare här.

Vill du veta mer om insatsen? Kontakta maria.rahm@redcross.se.

 

Skriven av: Johanna Christensson

Foto av: Johanna Christensson