Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Gör som Mats – Bli Vaccinationsstödjare

Publicerad av: Johanna Christensson, den 14 juli 2021.

Mats Isgren är en av de frivilliga i verksamheten Vaccinationsstödjare och är på plats i Stadionmässan för att hjälpa till i processen att få fler vaccinerade mot covid-19. 

Mats, Vaccinationsstödjare: ”Du gör en samhällsnyttig insats”

Mats har tidigare arbetat inom vård i hemvärnet vars utbildning då genomfördes av Röda Korset. På 00-talet var han aktiv i verksamheten Första Hjälpen under cirka fem år. Sedan 15 år har Mats varit medlem i Röda Korset och sett flera annonser för nya frivilliga, men ingen tjänst har passat på grund av heltidsarbete på dagtid. Annonsen för Vaccinationsstödjare var dock något annat. Uppgiftsbeskrivningen visade tre timmar i veckan vilket passar utmärkt för Mats, speciellt under hans sommarsemester.

Mats tycker att Vaccinationsstödjare har en viktig uppgift. Till alla de som funderar på att bli frivilliga säger han några uppmuntrande ord: “Du gör en insats, du är behövd”.

Mats Isgren är vaccinationsstödjare på Stadionmässan i Malmö under en av Malmökretsens största insatser.

Engagera dig tre timmar i veckan

I Malmö är vi i behov av 100 frivilliga Vaccinationsstödjare som ser till att vaccineringen mot covid-19 sker på ett tryggt och säkert sätt. Som frivillig behöver du spendera tre timmar i veckan fram tills 30 september, när insatsen förväntas avsluta. Du blir utbildad inom Röda Korset samt insatsen och den skyddsutrustning du behöver finns på plats.

Du behövs som Vaccinationsstödjare, ansök här.

Vill du veta mer om insatsen? Kontakta maria.rahm@redcross.se.