Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Lär känna Malmökretsens praktikant Tor

Publicerad av: Johanna Christensson, den 1 november 2021.

Tor Hylander kommer att vara Röda Korset Malmökretsens praktikant under hösten, som en del av hans utbildning inom International Migration and Ethnic Relations på Malmö universitet. Här lär vi känna Tor lite mer!

Involverad i migrationsrelaterade verksamheter

Tor Hylander är student på Malmö universitet inom International Migration and Ethnic Relations. Som en del av hans utbildning kommer han att vara på plats i Malmökretsen för att praktisera, främst inom migrationsrelaterade verksamheter. Han säger så här:

- Eftersom mina studier berör migration kommer jag att vara mest inblandad i de verksamheter som också har med migration att göra, som till exempel Transitgruppen och Språkhörnan. Jag är själv frivillig i Restoring Family Links sedan 2 år, där vi jobbar med eftersökning och återförening av familjemedlemmar. Tidigare har jag också varit frivillig i Röda Korsets barngrupp Flyktfåglarna, som arbetar med barn som har föräldrar med migrationsrelaterad stress eller PTSD.

"Jag kommer att lära mig mycket"

Tor tyckte det var naturligt att söka praktikplats hos Malmökretsen då han redan har varit frivillig här. 

- Jag ville också göra min praktik hos en organisation som delar mina värderingar, vilket Röda Korset gör i de sju grundprinciperna, säger Tor.

Tor kommer att vara på plats under hela hösten och han ser fram emot att ta del av arbetet som görs på Röda Korset Malmökretsens kontor på Norra Parkgatan. Det är en chans att få en djupare inblick i hur man utvecklar och driver verksamheter.

- Jag tror att jag kommer lära mig mycket under min tid här och ser fram emot att samarbeta med alla frivilliga, säger Tor.

Skriven av: Johanna Christensson

Tor Hylander, praktikant på Malmökretsen under hösten 2021.