Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

Malmökretsen älskar återvinning

Publicerad av: Johanna Christensson, den 7 april 2021.

Inom Malmökretsen finns det verksamheter som arbetar med återvinning vilket bidrar till ett hållbart samhälle och sysselsättning för textilintresserade. 

Återbruksgruppen

Återbruksgruppen återanvänder olika produkter och material. Gruppen arbetar främst med skänkta varor och material. Därför är vi alltid i behov av gamla eller oanvända varor. Du kan lämna in varor i second hand-butiken. Varorna lagas, får ny design eller blir en helt ny kreation. Varorna säljs sedan i butiken och ger dem ett nytt hem.

Läs mer om Återbruksgruppen och hur du kan hjälpa till här.

Textilverkstan

I Textilverkstan samlas man för att sticka, virka, laga kläder och sy. Det är även ett bra tillfälle att öva det svenska språket och knyta nya bekantskaper. Alla produkter som skapas i verksamheten går tillbaka till Malmökretsens verksamheter, genom att antingen säljas i second hand-butiken eller skänkas till behövande.

Här finns ytterligare information om Textilverkstan.

Second hand-butiken 

I Malmö finns Röda Korset Second Hand-butik på Norra Parkgatan 17. Här säljs skänkta varor och material, samt produkter skapade från några av vår verksamheter. Försäljningen av varorna i butiken används för att hjälpa människor i Malmö. I second hand-butiken finns det även möjlighet att fika.

Läs mer om second hand-butiken här.

"Handla second hand för hållbarhet." Video gjord av Svenska Röda Korset, publicerad 6e november 2020 på Youtube.