Malmökretsen gör insats i massvaccineringen

Publicerad av: Johanna Christensson, den 11 maj 2021.

Sedan årsskiftet har vi förberett att stödja patienter och vården vid en massvaccinering mot Covid -19 som en av våra beredskapsinsatser. Vi har nu slutit ett samverkansavtal med Min Doktor som är den aktör med störst kapacitet, som bett om stöd av oss i Röda Korset. Insatsen kommer att starta den 1/6 och avslutas som det ser ut i dagsläget till hösten den 30/9 2021 beroende på vaccintillgång och vaccineringen kommer att äga rum i Stadionmässan.

Frivillig vaccinationsstödjare i Skellefteå.

Vi hjälper till i kris

Inom Röda Korset har vi tidigare erfarenhet av massvaccinationer och arbetar gärna för den stora samhällsnyttan som vaccineringen innebär. Som rödakorsare är det vår främsta uppgift att lindra och hindra mänskligt lidande, vilket vi övar i våra uppdrag till vardags, men nu behövs våra färdigheter i den kris som pandemin har lett till.

Vaccinationsstödjarna är till för att stötta patienter och vården vid massvaccineringen mot Covid -19. Patienterna kan vara oroliga eller ha frågor som behöver besvaras och en lugn samt trygg miljö att vistas i, speciellt i väntan efter vaccinationen. Vår insats ger även större utrymme för vårdpersonal att sköta sina sysslor.

Vill du veta mer om denna insats? Kontakta maria.rahm@redcross.se