Vi delar ut gåvopåsar på Sofielund

Publicerad av: Johanna Christensson, den 17 december 2021.

Röda Korset Malmökretsen anordnar utdelning av gåvopåsar i Lindängen, Sofielund och Hermodsdal i Malmö där sådana här insatser behövs lite extra just nu. Vi träffar Mubarik Abdirahman och Fadel Mourad som är på plats i Sofielund den 16 december för att dela ut gåvopåsarna och berätta mer om insatsen.

Utdelningar av saker på Sofielund i Malmö.

Ger ut leksaker, godis och information

För andra året i rad anordnar Röda Korset Malmökretsen utdelning av saker i Sofielund. Det är en insats som anordnas för att skapa glädje bland barn, minska isolering och dela information. Det är också ett tillfälle att visa upp Röda Korset och vad vi gör, menar Mubarik Abdirahman som är verksamhetsutvecklare Malmö Nationella avdelningen på enheten för Socialt Hållbara städer.

- Det finns resurser och förutsättningar att göra något extra i Sofielund och liknande områden. Att på så sätt också sprida vad Röda Korset gör, så att människor kan engagera sig här och det kan skapa en mötesplats. Ett levande nav i det här området.

Mubarik fortsätter och berättar att insatsen riktar sig till de familjer som har det tuffast, som fått det ännu svårare i och med den här pandemin.

Gåvopåsarna innehåller främst saker för barn, till exempel leksaker, böcker, spel och godis. I påsarna finns också informationsblad om covid-19 och vaccinering samt information om hur man kan engagera sig i Röda Korset.

Fler utdelningar i år

Insatsen hålls inte enbart i Sofielund. Förra året, när insatsen anordnades för första gången, befann sig Rödakorsare på plats i Sofielund och Lindängen. I år kommer en utdelning också att ske i Hermodsdal. Mubarik beräknar att över 200 gåvopåsar delas ut under insatserna.

Fadel Mourad, projektledare på Röda Korset Malmökretsen, är på plats på Seved i Sofielund under utdelningen. Han menar att insatsen är viktig för att sprida glädje till barnen och att det uppskattas i området, speciellt under denna mörka månad och juletid.

Mer aktivitet i Sofielund

I Sofielund har vi också en mötesplats där Malmökretsen anordnar läxhjälp, språkcafé, cykelskola och ett kvinnonätverk. Fadel berättar att det också under året bjuds på grillad korv eller hamburgare och fika här med samma syfte: att skapa en mötesplats och sprida glädje.

Skriven av: Johanna Christensson

Foto av: Johanna Christensson