Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor

FN-miljömötet Stockholm +50

Publicerad av: Eva Bindzau, den 27 maj 2022.

I år 2-3 juni arrangerar FN högnivåmötet Stockholm+50 där Sverige står som värd, tillsammans med Kenya. Då är det femtio år sedan FNs första miljökonferens ägde rum, Stockholmskonferensen 1972. Ambitionen med Stockholm+50 är att högtidlighålla 50-årsjubiléet, men också att bidra till att öka takten i omställningen mot hållbara och gröna samhällen, fler jobb och en miljö i balans för alla, där ingen lämnas utanför. Initiativet uppmanar alla länder att ta gemensamt ansvar för de globala utmaningarna, som klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald, och att hitta lösningar som kan bidra till en hållbar framtid.

 Klimatförändringar, förlust av biologisk mångfald och föroreningar leder idag till humanitära kriser som ytterst drabbar de allra mest utsatta. Svenska Röda Korset och representanter inom rödakors- och rödahalvmånerörelsen kommer att delta på olika vis för att sprida den kunskap vi har om hur klimatförändringar drabbar människor, hur vi jobbar med riskreducering, och för att dela lärdomar från vårt arbete med hållbarhet, nationellt och internationellt. Vi kommer också att medverka på FN-förbundets evenemang på Kulturhuset. Där kommer bl.a. medarbetare inom Second Hand-verksamheten berätta om vårt hållbarhetsarbete i Sverige, och en kollega från IFRC kommer att göra en kort dragning om så kallade nature based solutions