Intervju Uppsala lottakår

Publicerad av: Matilda Lööv, den 26 november 2020.

Intervju Uppsala lottakår

Vi träffar Uppsala lottakår, som är en av våra samverkansparter inom arbetet att minska risker för smittspridning, utsattheten för riskgrupper och oro orsakad av covid-19.

Presentation av Uppsala lottakår
I arbetet med att stärka vårt lands totalförsvar är kvinnor självklart inte undantagna. I Uppsala lottakår samlar vi kvinnor som har en stark vilja att vara med och bidra för att öka motståndskraften i vårt samhälle. Vi tar ansvar för att utbilda oss och hålla våra kunskaper aktuella genom övning. Det gör att vi är beredda att göra en insats i kris och krig men även i vardagen.

Vad gör ni under coronapandemin?
Vi hjälper människor i riskgrupper att hämta medicin och post.

I det arbetet känner man verkligen att man gör en insats. Dels att hämta, i många fall livsviktig, medicin, men även att vara en medmänniska i någon annans isolering. Man kanske är den enda person som den behövande pratat med på ett tag, och om man varit hos samma person några gånger börjar man bygga upp en sorts relation. Oavsett ett eller flera möten, korta eller längre, så känner man vid varje möte tacksamheten över att vi finns och att vi kan hjälpa dem.

Har ni något särskilt på gång att dela med er av?
Du kan läsa mer om lottakårens arbete här

Lyssna till lottapodden med kårchef Hanna Karpmyr.