Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läs mer om kakor
Sundsvall

Volontärer till secondhand-butiken i Sundsvall

09 augusti - 30 september, 10:00 - 00:00
Kyrkogatan 27 , 852 32 Sundsvall
Volontärer till secondhandbutiken i Sundsvall

Volontärer till secondhandbutiken i Sundsvall

Vill du bidra till en bättre värld och gillar du secondhand? Har du dessutom några timmar över ibland, då får du mer än gärna ansöka om att bli volontär i vår fina Röda Kors-butik. Röda Korsets mötesplats och Secondhand-butik Kyrkogatan 27 i Sundsvall söker fler volontärer.

Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som volontär i secondhand-butiken bidrar du till ett hållbart samhälle. I butiken säljer vi kläder, inredning, böcker mm som folk skänkt till Röda Korset. Vi söker dig som tycker det är kul med människor och kundkontakt - och även sälj, hela vårt överskott går till Röda Korsets hjälpverksamhet. Förutom att ta hand om våra kunder får du vara delaktig i alla andra butikssysslor så som att vara kreativ och hjälpa till med skyltning, ta emot och ta hand om gåvor etc. Vill du hjälpa oss att sälja på nätet är det ett plus. Det är bra att vara all-round men du väljer själv omfattningen av ditt uppdrag.

Arbetstiderna kan anpassas till kvällstid vissa dagar ifall skolarbete och annat arbete är hinder för volontäruppdrag på dagtid. Några timmar per vecka är också värdefullt. Du anger själv, VAD Du vill göra och när Du skulle ha möjlighet att vara volontär när Du kontaktar oss, så kan vi pratas vid om vilka olika uppgifter som finns och vad som skulle passa bäst för dig.

Du kommer att få handledning och efter hand erbjuds du utbildning i Röda Kors kunskap och andra utbildningar som Röda Korset kan erbjuda sina volontärer. För att passa för uppdraget behöver du vara serviceinriktad, tycka om att samarbeta med andra och gilla att möta människor från andra kulturer.

Vi ser gärna att även yngre personer vill vara volontärer hos oss, dels för att ha idéer om mode och inredning ungdomar köper, dels för att sälja mer på nätet.

För mer information kontakta Ingrid Olsson 070-391 2107 eller skicka ett mail till secondhand.sundsvall@redcross.se

Publicerad av: Sonja Östman Sjölander, den 8 augusti 2021.